Ердоган: ЕУ је диктаторска, окрутна, бездушна…

Турски предсједник Тајип Ердоган наставио је да критикује европске државе, оптужујући их за „диктатуру“ и „окрутност“, јер држе затвореним своје границе за мигранте и избјеглице који бјеже од рата у Сирији. Обраћајући се присутнима на такмичарском фестивалу кратког филма "Милост и Правда" у Истанбулу, Ердоган је рекао да европски народи немају "ни милости ни правде", […]

недеља, мај 8, 2016 / 22:56

Турски предсједник Тајип Ердоган наставио је да критикује европске државе, оптужујући их за „диктатуру“ и „окрутност“, јер држе затвореним своје границе за мигранте и избјеглице који бјеже од рата у Сирији.

Обраћајући се присутнима на такмичарском фестивалу кратког филма "Милост и Правда" у Истанбулу, Ердоган је рекао да европски народи немају "ни милости ни правде", преноси АП.

Ове седмице Ердоган је бацио сумњу на будућност споразума са ЕУ који би требао омогућити турским држављанима безвизни режим у Европи, сугеришући да Турска неће испунити захтјев ЕУ за реформу њених антитерористичких закона.

Ердоганове критике на рачун ЕУ су услиједиле након што је премијер Ахмет Давутоглу, који је преговарао са Унијом, поднио оставку након сукоба са турским предсједником. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *