Епл добио пресуду против Самсунга – на домаћем терену

Суд у америчкој савезној држави Калифорнија наредио је јужнокорејској компанији „Самсунг“ да исплати одштету од 119,6 милиона долара америчкој фирми „Епл“ због кршења права на два патента. Порота суда у Калифорнији изнијела је пресуду на савезном суду у Сан Хозеу. Током процеса, који је трајао мјесец дана, „Епл“ је оптужио „Самсунг“ да је прекршио права […]

субота, мај 3, 2014 / 10:32

Суд у америчкој савезној држави Калифорнија наредио је јужнокорејској компанији „Самсунг“ да исплати одштету од 119,6 милиона долара америчкој фирми „Епл“ због кршења права на два патента.

Порота суда у Калифорнији изнијела је пресуду на савезном суду у Сан Хозеу.

Током процеса, који је трајао мјесец дана, „Епл“ је оптужио „Самсунг“ да је прекршио права на патенте на неколико апликација смартфона.

„Епл“ је потраживао 2,2 милијарде долара након што је „Самсунг“ оптужио за кршење права на пет патената, који покривају функције попут „превуци за откључавање“ на екрану смартфона.

„Самсунг“ негира оптужбе и тврди да је „Епл“ нарушио права на патенте на двије апликације, укључујући употребу камере и пренос видео снимка, због чега је потраживао шест милиона долара одштете.

„Епл“ и „Самсунг“ у протеклих неколико година покренули су више поступака оптужујући једни друге за кршење права на патенте.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *