Ефбих: Прекиди у жељезничком саобраћају

Жељезнички саобраћај у Федерацији БиХ на појединим дионицама због поплава и даље је у прекиду. И даље, најтеже стање је у подручју Тузла, гдје је због плављења четири моста у прекиду комплетан жељезнички саобраћај на релацији од Тузле ка Бановићима, Зворнику, Добоју и Брчком. На прузи Брчко – Бановићи у Живиницама водена бујица однијела је […]

петак, мај 16, 2014 / 12:04

Жељезнички саобраћај у Федерацији БиХ на појединим дионицама због поплава и даље је у прекиду.

И даље, најтеже стање је у подручју Тузла, гдје је због плављења четири моста у прекиду комплетан жељезнички саобраћај на релацији од Тузле ка Бановићима, Зворнику, Добоју и Брчком.

На прузи Брчко – Бановићи у Живиницама водена бујица однијела је један километар туцаника и оставила шине без ослонца.

Иста је ситуација на дионици пруге Зеница – Маглај у Топчић Пољу код Немиле, гдје је усљед наноса однесен туцаник и оштећена контактна мрежа, а усљед огромног клизишта дошло је до помијерања колосијека.

На дионици пруге Какањ – Лашва усљед помијерања тла дошло је до затрпавања колосијека на више мјеста. Радови на санацији дионице пруге су у току.

Екипе жељезничара даноноћно су на терену са свом расположивом механизацијом у циљу што хитније успоставе саобраћаја од Какња до Зенице, односно, од државне границе у Чапљини до Зенице.

Тек по повлачењу воде биће могуће приступити санацији дијела пруге од Сарајева до Добоја, као и у цијелом Тузланском кантону, како би се што хитније успоставио несметан проток робе и путника.

Локални саобраћај на релацији Сарајево – Какањ – Сарајево од јутрос је поново успостављен, а путнички возови на релацији Сарајево – Чапљина неометано саобраћају.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *