Едита Тахири: Даш нам прст…

Шеф приштинске делегације у преговорима са Београдом Едита Тахири рекла је да су неприхватљиви разговори о подјели Косова и назвала провокацијом изјаву шефа преговарачког тима Србије Борка Стефановића о томе. Он је одбацила било какву могућност да подјела Косова буде опција у преговорима и оцијенила да је изјава Стефановића "штетна и за стабилност ширег региона". […]

недеља, април 24, 2011 / 15:43

Шеф приштинске делегације у преговорима са Београдом Едита Тахири рекла је да су неприхватљиви разговори о подјели Косова и назвала провокацијом изјаву шефа преговарачког тима Србије Борка Стефановића о томе.

Он је одбацила било какву могућност да подјела Косова буде опција у преговорима и оцијенила да је изјава Стефановића "штетна и за стабилност ширег региона".

"Концепт дијалога су техничка питања, а политичке теме никада неће бити прихваћене. Могу да кажем да су такве идеје које су стигле из Србије и од господина Стефановића, дестабилизирајуће за регион. Влада Косова се руководи прогресивном политиком ради јачања стабилности и мира у региону, и добросусједства као пута ка европским интеграцијама", рекла је Тахири за приштински дневник "Експрес".

Она је навела да током састанака који се одржавају у Бриселу није било тенденција да се отвори питање подјеле Косова и да су обје стране од почетка преговора прихватиле концепт техничког дијалога о практичним питањима.

Стефановић је изјавио да преговарачки тим Србије не бјежи од могућности да се разговара о подјели Косова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *