Е-новине: Кустурица хоће да нас ликвидира

Режисер Емир Кустурица тужио је главног и одговорног уредника портала е-новине.com Петра Луковића због “повреде угледа и части” и због “нанете душевне патње” тражи одштету од два милиона динара, саопштиле су е-новине. Прави разлог за тужбу треба тражити у критичким текстовима које е-новине објављују о Срђану Шаперу, Небојши Крстићу, Драгану Ђиласу, Вуку Јеремићу, Борису Тадићу […]

понедељак, фебруар 14, 2011 / 23:49

Режисер Емир Кустурица тужио је главног и одговорног уредника портала е-новине.com Петра Луковића због “повреде угледа и части” и због “нанете душевне патње” тражи одштету од два милиона динара, саопштиле су е-новине.

Прави разлог за тужбу треба тражити у критичким текстовима које е-новине објављују о Срђану Шаперу, Небојши Крстићу, Драгану Ђиласу, Вуку Јеремићу, Борису Тадићу и осталим члановима политичког, финансијског и маркетиншког естаблишмента, навела је редакција портала е-новине у саопштењу.

– Очигледно је да је држава у Емиру Кустурици нашла “хитмена” који ће покушати да убије е-новине и тако заплаши све који желе да се баве слободним новинарством и критички мисле о произвођачима тужне српске политичке реалности”, пише у саопштењу.

Кустурица је тужбу предао 1. фебруара Вишем суду у Београду због текста “Новогодишња бајка за убице” аутора Зорана Јанића и Мирослава Бојчића, објављеног 15. јануара, а као разлог тужбе наведена је “повреда части и угледа” због довођења у везу Кустурице са убицом Државне безбједности Веселином Вукотићем, наводи се у саопштењу.

– Куриозитет у овој тужби је чињеница да је спорни текст преузет са Пешчаниковог сајта, где је изворно објављен 14. јануара 2011. године.

Чињеница да државни службеник Кустурица не тужи ни ауторе текста, ни Пешчаник, већ само е-новине које су текст пренеле, јасно говори да овде није реч ни о каквој ‘повреди угледа и части’, већ о политичком притиску који држава спроводи са намером да уништи е-новине као једно од ретких слободних гласила”, пише у саопштењу портала.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *