Џони пјева само за своју душу

Некадашњи пјевач групе „Азра” Џони Штулић, чије су се обраде народних пјесама са простора бивше Југославије појавиле ових дана на сајту Јутјуб и подстакле шпекулације о његовом евентуалном повратку, каже да више не објављује пјесме и да пјева само за своју душу. Штулићеве обраде двије севдалинке Алексе Шантића „Емина” и „Што те нема”, хит Томе […]

петак, април 15, 2011 / 14:13

Некадашњи пјевач групе „Азра” Џони Штулић, чије су се обраде народних пјесама са простора бивше Југославије појавиле ових дана на сајту Јутјуб и подстакле шпекулације о његовом евентуалном повратку, каже да више не објављује пјесме и да пјева само за своју душу.

Штулићеве обраде двије севдалинке Алексе Шантића „Емина” и „Што те нема”, хит Томе Здравковића „Данка” , као и „Стојанке, бела Врањанке”, „Пусти да ти леут свира” и „Рамо, Рамо” појавиле су се недавно и за кратко вријеме постале веома тражене на популарном интернет сајту.

Музичар и преводилац дјела античке књижевности, Штулић је у интервјуу за данашњи „Блиц” рекао да сматра да их је неко узео са његових кућних касета. Он је додао да сада снима и пјева само пјесме које му нешто значе и да му више задовољства доноси превођење пјесама и књижевних дјела.

„Не објављујем више пјесме, али их радим за себе. Пјевам само оне пјесме које ми значе, за своју душу,” рекао је Штулић.

Штулић је недавно превео и препјевао пјесму групе Кинкс „Хаус ин д канчри” која се у његовом извођењу зове „Кућа на продају”. „Увијек сам волио ову пјесму и сада сам направио своју верзију како бих могао да је пјевам,„ рекао је Штулић листу.

Вођа једне од најпопуларнијих музичких група бивше Југославије, Штулић се повукао 1991. године у Холандију гдје се посветио превођењу.

Издавачка кућа „Плато букс” објавила је комплет од 14 књига, превода дјела античке књижевности.

Штулић каже да је задовољан комплетом али да би требало да се уради ново, допуњено издање у којем би била „коригована верзија Хомерове ‘Илијаде’ и сасвим нови преводи Плутархових дјела”.

„Радим на новим преводима Плутархових дјела до ‘Александриде’ и радићу на њима још најмање годину дана,” рекао је он. 0 КОМЕНТАРА

 1. Сјећам се једне од јако популарних радио – емисија средином осамдесетих, слушали смо је редовно на послу, ишла је тачно у један из Загреба. Звала се „двадесет пети сат“, емисија из културе… Водио ју је популарни и чувени Пјер Вукелић. Никад нећу заборавити најаву: „А сада ћемо угостити највећег филозофа рок сцене у Југославији данас!“
  А ми сви у глас: Џонија Штулића!!!
  Кад ће ти Пјер: Горана Бреговића! Ништа нам дуго није било јасно…
  А онда сам слушао покојног Душка Трифуновића пред своје посљедње дане кад је отварао душу и признао да је био главни човјек УДБЕ за бившу БиХ, и да је нарочито имао задужења у домену културе и рок-новотарија. Рекао је тада да му је Брега био најдражи ђак којег је врбовао за службу!B-)

 2. Божо,

  Нешто је мени увијек било сумњиво да су главне рок фаце у Југи, Џони, Брега, Бора Чорба, били официрска дјеца. Јес’да је Брега био удбаш, али Чорба му је сигурно био шеф.

  Једини Џони није био у том колу.

 3. Џони легенда,на вријеме је схватио какви смрадови живе у Југи,
  треба збрисати све народе са простора Југослвије да им се сјеме затре јер су показали да нису достојни велике идеје уједињења свог Словенског свијета

 4. Да, важно је појаснити: Дуле је прецизирао да је Брега и остала братија радио за савезну ДБ, а Бора Чорба и Кики Лесендрић нпр. су били екипа из СБ Србије, дакле, нису били под његовом ингеренцијом!
  У свјетлу свих тих признања, јасније је КАКО је Брегин чобански рок постао „спонтано“ неприкосновен за СФРЈ тих година, а нико га ван граница није шљивио два посто.

 5. Мене ово стварно не тангира. Те Милан те Џони. Пустите их да почивају у миру. Радије ћу слушати ове ремиксе

 6. mitar i orhan, 18.04.2011. 00:29:43

  “ Те Милан те Џони. Пустите их да почивају у миру“

  Шта има Џони почивати у миру?!!

 7. Па човјек се повукао, одлучио да се не појављује у јавности, и шта га сад сви призивају да се врати. Неће да свира, испоштујте га.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *