Џомбић: Упутићемо иницијативу за увођење диференциране стопе ПДВ

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић најавио је да ће у року од два дана у Савјет министара и Управу за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ бити упућена иницијатива за увођење диференциране стопе ПДВ-а, гдје би се нижа примјењивала за репроматеријал. "У року од дан-два упутићемо писану иницијативу и обавити разговоре у Савјету министара и са […]

понедељак, септембар 3, 2012 / 12:55

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић најавио је да ће у року од два дана у Савјет министара и Управу за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ бити упућена иницијатива за увођење диференциране стопе ПДВ-а, гдје би се нижа примјењивала за репроматеријал.

"У року од дан-два упутићемо писану иницијативу и обавити разговоре у Савјету министара и са члановима Управног одбора УИО БиХ", истакао је Џомбић.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да би увођење диференциране стопе ПДВ-а пољопривредним произвођачима отклонило проблеме и омогућило им унапређење производње.

Џомбић је напоменуо да је, с тим циљем, раније предлагано увођење плавог дизела, али ова иницијатива није добила „зелено свјетло“ у Савјету министара и УО УИО БиХ. Он каже да је за усвајање овог приједлога потребна једногласна одлука три министра финансија у УО УИО БиХ.

"Нисмо имали разумијевање ни Савјета министара ни Федерације БиХ. То је била само наша иницијатива и наш министар је увијек гласао за то, али није прошло", каже предсједник Владе РС.

Чланови Удружења пољопривредних произвођача-сточара Републике Српске данас су блокирали граничне прелазе на подручју Српске као знак упозорења властима у Сарајеву да проблеми пољопривредника нису ријешени.

Како је раније навео предсједник овог удружења Владимир Усорац неријешени проблеми односе се на непровођење уговора о слободној трговини, добијање извозних бројева и плави дизел.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *