Џомбић: Потребни кредити ШУ-МА пласту и Ново-форму

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић састао се данас у Бијељини са власницом Предузећа за производњу и продају ПВЦ столарије „ШУ-МА Пласт“ Љиљаном Шуарт – Мај, која је исказала потребу предузећа за кредитом од два милиона КМ за реструктурисање.  "Ово предузеће је исказало потребу за два милиона марака кредита и, с обзиром да је ријеч […]

среда, август 29, 2012 / 19:52

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић састао се данас у Бијељини са власницом Предузећа за производњу и продају ПВЦ столарије „ШУ-МА Пласт“ Љиљаном Шуарт – Мај, која је исказала потребу предузећа за кредитом од два милиона КМ за реструктурисање.

 "Ово предузеће је исказало потребу за два милиона марака кредита и, с обзиром да је ријеч о производњи и очувању радних мјеста, као и о отварању радних мјеста, то испуњава услове Инвестиционо – развојне банке Републике Српске", рекао је Џомбић новинарима у Бијељини.

Он је додао да је "ШУ-МА Пласт" компанија која је у потпуности извозно орјентисана и да је остварила приходе од девет милиона КМ, али да од 2008. године има пад извоза.

"Овој компанији је потребан кредит који би им омогућио годину дана простора како би се вратили на тржиште, јер већ у овој години имају назнаке повећања количина за тржиште западне Европе", рекао је Џомбић.

Он је најавио да би током дана требало да буде направљена комбинација финансирања испред комерцијалних банака и ИРБ-а, како би се омогућио континуитет пословања ове фирме.

Џомбић је истакао и да је Фирма за производњу собних врата "Ново форм" из Бијељине изразила потребу за кредитом од 500.000 КМ, како би проширила своје капацитете.

"Ту смо за све компаније које имају потребу за подршком ИРБ-а Српске и комерцијалног банкарства Српске", рекао је Џомбић.

Након састанка са привредницима, Џомбић је посјетио локацију на којој се изводе радови на реализацији пројекта "Изградња обилазнице Бијељина трећа фаза", у који "Аутопутеви Српске" инвестирају од 5,8 милиона КМ.

Изградња је почела 10. маја, а планирано је да буде завршена за 270 дана. Радове на изградњи три километра пута изводи предузеће "Бијељина – пут".

Tрећи крак обилазнице почиње код кружног тока на путу за Угљевик и укључује се на магистрални пут Бијељина – Зворник.

Састанцима је присуствовао и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Мирослав Миловановић.0 КОМЕНТАРА

  1. Јбт-е, Семберија изгубила стотине милиона у пољопривреди, а премијер са собом вода министра који није у стању ни потицаје за млијеко да исплати, сељацима не могу отписати ђубриво шкљ класе, али зато могу дати кредите произвођачима врата и прозора, којих има на пасија прескакала, какав пад извоза, конкуренција сине, док је Шумапласт гулио оне што раде по Европи, а праве куће по овом дијелу РС, било је добро, сад кад су куће позавршаване, немају коме продати своју прецијењену робу….ето, за њих држава има пара.
    Због оваквих промишљених одлука, данас на „ескорт“ рачуну немамо ни фенинга, ребаланси крећу…….љепота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *