Џакула: Није вријеме за увођење диференциране стопе ПДВ-а

Директор Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ Миро Џакула сматра да тренутно у БиХ није вријеме за увођење диференциране стопе ПДВ-а. "То је врло сложено питање и при томе би требало разматрати пројекције и остваривање раста прихода", рекао је Џакула новинарима у Бањалуци. Коментаришући наводе Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, по којима је […]

среда, март 5, 2014 / 15:00

Директор Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ Миро Џакула сматра да тренутно у БиХ није вријеме за увођење диференциране стопе ПДВ-а.

"То је врло сложено питање и при томе би требало разматрати пројекције и остваривање раста прихода", рекао је Џакула новинарима у Бањалуци.

Коментаришући наводе Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, по којима је УИО БиХ одбио захтјев тог министарства за увођењем диференциране стопе ПДВ-а на дјечију опрему и друге дјечије потрепштине, Џакула је рекао да су права адреса на коју се треба обратити Управни одбор УИО БиХ и Савјет министара БиХ, који ће по законској процедури поступити о том питању.

Он је нагласио да је УИО БиХ спреман провести сваку законску одлуку било да је ријеч о једној или више пореских стопа.0 КОМЕНТАРА

  1. Doći ćče na vlast i takva sila da će ovaj sve pjevajući uvesti dvije stope PDV-a ili će se vratiti na pašnjake djetinjstva i izučavati rast kamena na sunčanim obroncima zavičaja.:D

  2. Кад ће се ове Џакуле, цокуле и друге личности са егзотичним презименима вратити својој стварној и изворној дјелатности, узгоју кртоле.

  3. Dvostruka je skroz bezzze. Nikakve tu vajde neće biti. Samo će zakomplikovati i otvoriti mogućnosti za utaje.

    Najbolji je stabilan poreski sistem. Onaj koji se ne mijenja svaki čas, onaj na koga i sa kojim možeš računati.

  4. Глупости са порезима и опорезивањем има на претек, тако да се опорезује паушал ништа чудно мада је ван памети. Исто тако плаћати индиректно порез за дјечију беби опрему, храну, воду и друге основне животне потребштине по истој основи као рецимо алкохол, цигарете, кафа, накит, крзна, бунде, ташне, компјутере, телефоне,…да не повјерујеш.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *