Џабе сте договарали, СДА обара бриселску причу

СДА ће у Парламентарној скупштини БиХ користити све механизме које има да спријечи рјешења из пресуде “Сејдић и Финци” која су лидери “шесторке” начелно договорили у петак у Бриселу, потврдио је Шефик Џаферовић, потпредсједник СДА. Џаферовић, који је ову странку представљао на састанку у сједишту ЕУ, подсјећа да СДА има већину у Клубу Бошњака у […]

уторак, март 26, 2013 / 08:18

СДА ће у Парламентарној скупштини БиХ користити све механизме које има да спријечи рјешења из пресуде “Сејдић и Финци” која су лидери “шесторке” начелно договорили у петак у Бриселу, потврдио је Шефик Џаферовић, потпредсједник СДА.

Џаферовић, који је ову странку представљао на састанку у сједишту ЕУ, подсјећа да СДА има већину у Клубу Бошњака у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ (три од пет делегата), али да о свему треба да се још одреде највиши органи странке.

“Одлука о даљим корацима странке још није донесена. Међутим, има назнака да ће се СДА обратити институцијама Вијећа Европе, чији је Суд за људска права донио пресуду ‘Сејдић и Финци’, јер договор из Брисела продубљује дискриминацију”, истакао је Џаферовић.

Потпредсједник СДА најављује да ће се странка за мишљење, такође, обратити и Венецијанској комисији.

“Након тога видјећемо шта и како даље”, закључује Џаферовић.

Квазиграђанска забринутост

– У расподјели компензацијских електора један глас у Посавској жупанији с хрватском већином вриједи више од десет гласова у Жупанији Сарајево с бошњачком већином. Према овом споразуму грађанима Дистрикта Брчко онемогућено је да гласају за избор члана Предсједништва БиХ. Иначе, до сада нису могли гласати за избор заступника у Дома народа – сматра СДА.

Странка демократске акције БиХ позива све бх. патриоте, владине и невладине организације да спријече усвајање Бриселског споразума “који представља издају БиХ и интереса бошњачког народа”.

Није него

СДА, ни било коме у бошњачко-назовиграђанском корпусу није сметало када је четрдесетак Хртвата у горажданском кантону бирало једног хрватског члана дома народа, исто колико и посавска жупанија, која има 40.000 становника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *