Џаба Пулицер кад је плата мала

Како је објавио амерички сајт Слејт,Кузника, добитник Пулицера у категорији локално извјештавање, напустио је прошле године лист Дејли Бриз из Торенса у Калифорнији у којем је објавио истраживачке текстове о корупцији у локалном школству, за које је јуче награђен Пулицером. Почео је да ради као стручњак за односе са јавношћу у једној фондацији Универзитета Јужна […]

уторак, април 21, 2015 / 13:31

Како је објавио амерички сајт Слејт,Кузника, добитник Пулицера у категорији локално извјештавање, напустио је прошле године лист Дејли Бриз из Торенса у Калифорнији у којем је објавио истраживачке текстове о корупцији у локалном школству, за које је јуче награђен Пулицером.

Почео је да ради као стручњак за односе са јавношћу у једној фондацији Универзитета Јужна Калифорнија, потврђујући да му је жао што је напустио новинарство, али да му је било тешко да саставља крај с крајем радећи у новинама.

Пулилцерове награде додјељене су синоћ на церемонији на Универзитету Колумбија у Њујорку.

Лист Пост и Куријер из Чарлстона добили су Пулицерову награду за јавну службу, због текстова о великој стопи жена које су убили мушкарци у Јужној Каролини у САД, што је подстакло приједлоге о реформи кривичног законика и оштрије казне за породично насиље.

"Пасионирано смо ушли у овај пројекат, и узбуђени смо због онога што би он могао да да Јужној Каролини", рекао је издавач Пи Џеј Браунинг, чијем листу је припала златна медаља, на церемонији у Њујорку.

Лист је 2013. почео објављивање текстова о породичном насиљу, истраживши убиства 300 жена у претходној деценији.

Њихови текстови подстакли су посланике Јужне Каролине да предложе оштрије казне за породично насиље, а гувернер Ники Хели је оформио специјалну јединицу за испитивање тог проблема.

Њујорк тајмс освојио је три Пулицера, а Лос Анђелес тајмс два.

Њујорк тајмс и Вол стрит журнал добили су награду за истраживачко новинарство, а Њујорк тајмс је однио и Пулицера за међународно извјештавање, због текстова о епидемији еболе у западној Африци и фото-репортажу.

Лос Анђелес тајмсу су отишли Пулицери за репортажу и телевизијску критику.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *