Двије медаље за Србију у атлетици, Бекрић и Колашинац

Српски атлетичари Емир Бекрић и Асмир Колашинац освојили су синоћ медаље на Европском првенству у Хелсинкију. Бекрић је освојио сребрну медаљу, пошто је у финалној трци на 400 метара препоне освојио друго мјесто са временом 49.49 секунди. Злато је припало Рису Вилијамсу из Велике Британије (49.33), док је бронзу освојио Станислав Мељников из Украјине (49.69). […]

субота, јун 30, 2012 / 07:51

Српски атлетичари Емир Бекрић и Асмир Колашинац освојили су синоћ медаље на Европском првенству у Хелсинкију.

Бекрић је освојио сребрну медаљу, пошто је у финалној трци на 400 метара препоне освојио друго мјесто са временом 49.49 секунди.

Злато је припало Рису Вилијамсу из Велике Британије (49.33), док је бронзу освојио Станислав Мељников из Украјине (49.69).

Нову медаљу за Србију освојио је Асмир Колашинац у бацању кугле. Он је на ЕП заузео треће мјесто са хицем од 20.36 метара који је остварио у трећој серији.

Златну медаљу у тој дисциплини освојио је Давид Шторл из Немачка (21.58), док је други био Рутгер Смит из Холандије (20.55).

Бекрић је постао први српски атлетичар који је освојио медаљу на Европским шампионатима на отвореном.

Раније данас Татјана Јелача заузела је седмо мјесто у дисциплини бацање копља, Док Михаил Дудаш у великој борби није стигао до бронзане медаље, па је завршио на четвртом мјесту.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *