Дукић ипак остаје предсједник, ружне сцене током сједнице

Предсједништво Савеза логораша Републике Српске није прихватило оставку предсједника Савеза Бранислава Дукића на ту функцију. Чланови Предсједништва навели су да Дукић неопозиву оставку није поднио органима Савеза, иако је о томе недавно обавијестио медије. Предсједник Управног одбора Савеза Вукан Ковач рекао је да га је Дукић путем телефона обавијестио да подноси оставку, те да је […]

субота, април 18, 2015 / 21:14

Предсједништво Савеза логораша Републике Српске није прихватило оставку предсједника Савеза Бранислава Дукића на ту функцију.

Чланови Предсједништва навели су да Дукић неопозиву оставку није поднио органима Савеза, иако је о томе недавно обавијестио медије.

Предсједник Управног одбора Савеза Вукан Ковач рекао је да га је Дукић путем телефона обавијестио да подноси оставку, те да је то, како је оцијенио, исхитрена одлука која је резултат великих медијских и притисака Борачке организације.

Предсједништво Савеза данас је закључило да је неприхватљиво да се односи удружења и организација која се баве проблематиком учесника и жртава отаџбинског рата заснивају на међусобним искључивостима, условљавањима, захтјевима и ултиматумима.

На сједници је закључено да о моралним, стручним и другим подобностима за обављање функција у Савезу могу да одлучују искључиво органи Савеза, на основу поузданих и провјерених података и чињеница.

"Борачку организацију Републике Српске и сва друга удружења и организације проистекле из посљедњег отаџбинског рата позивамо на даљу сарадњу, као што је било у протеклом периоду од нашег оснивања, ради остваривања заједничких циљева", прочитао је закључке Предсједништва предсједник Скупштине Савеза логораша Спасоје Ковачевић.
Ванредну сједницу Предсједништва Савеза логораша данас су напустили представници регионалних удружења Посавине и Вишеграда, који су незадовољни ставом Предсједништва да не прихвата Дукићеву оставку на мјесто предсједника Савеза.

Чланове који су напустили сједницу, остали чланови Предсједништва, како су рекли новинарима, сматрају нелегалним, јер нису провели регионалну скупштину удружења на којој би изабрали своје представнике у Предсједништво.

Предсједник Регионалног удружења логораша Вишеград Драгиша Андрић сматра да Дукић не треба да буде предсједник Савеза због, како је рекао, нетранспарентно потрошених великих финансијских средстава и Дукићеве ратне прошлости.

Предсједништво Борачке организације Републике Српске донијело је 9. априла одлуку о престанку сарадње са Савезом логораша Републике Српске због, како су истакли, Дукићеве ратне прошлости.

Дукић је 14. априла поднио неопозиву оставку на функцију предсједника Савеза логораша Републике Српске да би, како је навео, заштитио интегритет овог савеза.0 КОМЕНТАРА

 1. Неће се Додик лако одрећи својих играча на челу организација ткѕ. социјалних партнера као што су Дукић,Мишићка,Ракуљ,Ђурић и слични. То је његова влада у сјени и мораћемо је најурити заједно са Цвијановићкином владом.У крајњем случају нема један дезертер тако јак анимозитет према борцу ткѕ.армије БиХ као што то има борачка популација.

 2. Ja bih rekao da se borci na obe strane mnogo manje mrze od onih koji rata nisu vidjeli…a koji su, prije i poslije rata, obično, najglasniji; najljući; najbrži; najljepši…itd…

  Mržnju treba usmjeriti na šupke koji iz te “naj…“ pozicije generišu ratove i koji na ratovima profitiraju…sve drugo je nerazumno…

 3. Gledaj mu samo rudonjske vratine!
  To su papci koji su nas koštali grdnih para.
  Majstor u pronalaženju neljudi, ljudskog smeća je naš rudonja. Na tom smeću ljudskom i opstaje na račun naroda koji bukvalno nestaje u bijedi i neimaštini.
  A, isto tako je velemajstor da podijeli i zavadi i dva oka u glavi, zamećući trag aferama i kriminalu .Da se svadjamo, gložimo, gubimo vrijeme umjesto da se usredsredimo svi zajedno da se izvlačimo iz gliva i ponora u koji nas je namjerno ubacio najveći zlikavac u našoj istoriji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *