Други Космосов синдикат: Добили смо по 250 КМ, Ђокић обећао још

Михајло Зрнић, предсједник Синдикалне организације предузећа „Космос“, која дјелује у саставу Савеза синдиката Републике Српске, рекао је Срни да су радници овог предузећа добили линеарно по 250 КМ, те да очекују да за десет дана добију остатак плате. Зрнић је додао да је министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић најавио да ће […]

петак, април 3, 2015 / 15:13

Михајло Зрнић, предсједник Синдикалне организације предузећа „Космос“, која дјелује у саставу Савеза синдиката Републике Српске, рекао је Срни да су радници овог предузећа добили линеарно по 250 КМ, те да очекују да за десет дана добију остатак плате.

Зрнић је додао да је министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић најавио да ће Влада Српске помоћи предузећу "Космос" са 250.000 КМ, што ће им омогућити да добију још једну плату.

Он је додао да ће се радницима, ако све то буде реализовано, дуговати 12 плата, али да је таква ситуација већ осам година.

Зрнић је нагласио да је најбитније сачувати уговоре са пословним партнерима и спријечити стечај предузећа, те да је у штрајку око 70 радника, од 231 запосленог.

"И ми као и они тражимо плате, али покушавамо их добити радећи и тако што ћемо испоштовати уговоре са пословним партнерима. Имамо холандског и америчког партнера, ако они оду, немамо шта радити", упозорио је Зрнић.

И данас протест

Радници ВЗ "Космос" Бањалука и данас су протестном шетњом кроз центар града исказали своје незадовољство и поновили раније захтјеве према послодавцу и Влади РС, пише портал Истинито.

Огорчени радници, који су небригом Владе РС доведени на руб глади, траже да им се исплати 13 заосталих плата, повеже радни стаж и уплати здравствено осигурање.

Иако је министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић прије неколико мјесеци обећао да ће се проблем радника Космоса брзо ријешити до данас ништа конкретно није урађено.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *