Доведи израелске новинаре да те мало хвале

Сви чланови делегације израелских новинара, које је примио предсједник Републике Српске /РС/ Милорад Додик, једногласно су оцијенили да је Додик поносан човјек који води Српску ка бољој будућности и независности, која неће бити под контролом других земаља. Угледни и утицајни израелски новинари импресионирани су личношћу предсједника Додика, кога су оцијенили као младог човјека који зна […]

уторак, август 14, 2012 / 23:03

Сви чланови делегације израелских новинара, које је примио предсједник Републике Српске /РС/ Милорад Додик, једногласно су оцијенили да је Додик поносан човјек који води Српску ка бољој будућности и независности, која неће бити под контролом других земаља.

Угледни и утицајни израелски новинари импресионирани су личношћу предсједника Додика, кога су оцијенили као младог човјека који зна шта говори и има доста визија.

"Рекао бих да је веома одлучан, поносан и водиће вас ка бољој будућности и независности која није под контролом других земаља. Посједује способност да сам води земљу, без мијешања других држава, и сигуран сам да ће вас водити све даље и даље“, рекао је за Срну предсједавајући Међународног комитета Удружења новинара периодичне штампе у Израелу Шалом Лисицки.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је јуче током разговора са делегацијом новинара из Израела да се Српска креће у оквиру Дејтонског мировног споразума,а да би вољела да се створе конкретни услови за независност.

Додик је нагласио да је Српска већ била формирана као држава прије потписивања Дејтонског мировног споразума и да је своју државност унијела у тај споразум.

На питање новинара из Израела о независности и односима са Србијом, Додик је рекао да би Република Српска у случају прилике да одлучује између независности или припајање Србији сигурно изабрала независност уз уговорни однос са Србијом.

Додик је рекао да су добри односи Српске и Израела базирани на пријатељству и блиској историји, те да и у будућности треба развијати сарадњу на политичком, економском, културном и образовном плану.

Делегација новинара из Израела борави од 10. до 14. августа у првој званичној институционалној посјети Републици Српској.

Новинари из Израела одали су у суботу почаст невино страдалим жртвама усташког злочина у Доњој Градини, одакле су поручили да се истина о том злочину никада не смије заборавити нити опростити.

Посјета је организована с циљем што бољег презентовања Српске израелској јавности.0 КОМЕНТАРА

  1. Ја мислим да је ово добра ствар, односно сви тако раде. Е што немамо привреде ни довољно пара да ово радимо ко с нокта,и ко је за то крив, то је друга ствар

  2. Упорно се жалимо да сви имају јачу пропаганду од нас…ово добија на тежини тек кад се узме у обзир да је гро светских медија у рукама Јевреја.

  3. levat, 15.08.2012. 22:21:03 [46487]
    Baš me interesuje što ovu vijest niko ne prokomentarisa.

    можда би још неког интересовало, али си ти морао оставити први коментар, левату један. x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *