Досјетили се: Фонд ПИО ће имати увид у књиге умрлих

Фонд ПИО Републике Српске ће од наредне године на крају сваког мјесеца из матичних уреда у Републици добијати извјештај о корисницима који су умрли, чиме ће бити створена могућност да се обустави исплата пензије, рекао је директор Фонда Младен Милић. "До краја године потписаћемо уговор са Министарством управе и локалне самоуправе и предузећем `Ланаком` које […]

петак, децембар 7, 2012 / 15:44

Фонд ПИО Републике Српске ће од наредне године на крају сваког мјесеца из матичних уреда у Републици добијати извјештај о корисницима који су умрли, чиме ће бити створена могућност да се обустави исплата пензије, рекао је директор Фонда Младен Милић.

"До краја године потписаћемо уговор са Министарством управе и локалне самоуправе и предузећем `Ланаком` које је радило на том пројекту, чиме ћемо од 1. јануара сваког мјесеца добијати у електронској форми извјештај из матичне књиге умрлих из свих матичних уреда у Српској", рекао је Милић на конференцији за новинаре у Бијељини.

Он је појаснио да ће Фонд ПИО Српске бити у могућности да обустави исплату пензије сваком кориснику који је преминуо, а за којег није достављен извод из матичне књиге умрлих.

"Више се неће дешавати да неко ко је имао пуномоћ настави да прима пензију током цијеле године ако је стварни корисник права преминуо на почетку године", напоменуо је Милић.

Према његовим ријечима, Фонд ће сваког посљедњег дана у мјесецу имати преглед свих корисника права и увид колико је њих преминуло.

Фонд је позвао све кориснике са пребивалиштем ван Републике Српске да доставе потврде о животу за идућу годину најкасније до 31. децембра.0 КОМЕНТАРА

 1. Ovo navodi na dvije logične pretpostavke

  1. Moguće da se u ovoj državi umire toliko često da broj penzionera koji su umrli a nisu prijavleni u knjige umrlih predstavlja veoma značajnu stavku u budžetu fonda PIO.

  2.Moguće da je da je fond PIO pred totalnim kolapsom pa kopaju i nogama i rukama da iščupaju koju marku pa makar i od svježe preminulog penzionera.

 2. Стијане, поред двије које си ти примјетио постоји и трећа нелогична, али највјероватнија: ФОНД ПИО СЕ УГРАДИО кроз уговор са фирмом Ланако, па праве алиби. Волио бих да гријешим.

 3. Ветерани РС, 07.12.2012. 21:43:31 [59975]

  Sve je moguće ovoj mafiji ni bog otac ne može u kraj stati i izgleda da se neće zaustaviti sve dok se igdje išta imadne pokrasti i prodati.

 4. Fond PIO treba ukinuti pod hitno.
  Suplja institucija koja nije u stanju sama sebe finansirati.
  Taj PIO je prevazidjena institucija koja sluzi za potkusurivanje u vrijeme izbornih kampanja,kao i za pranje novca i legalnu kradju budzeta.
  Odrzavanje ovog dinosaurusa je svakako pogubno za vse zemlje bivse SFRJ,koje nikako da se snadju i izmijene penzionu politiku koja ne moze funkcionisati.

 5. Не само то, тај фонд ПИО ће да производи мртве! Они ће бити стррељачки строј под командом главоње из лакташа, тај фонд ће побити више пензионера него усташе у Јасеновцу Срба!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *