Домић: Испитати процес приватизације „Боснаплода“

Градоначелник Брчко дистрикта Анто Домић рекао је да је потребно испитати процес приватизације брчанског предузећа „Боснаплод“, јер се показало да много тога није било урађено према закону. Након састанка са радницима "Боснаплода", у којем је започет стечајни поступак, Домић је рекао да је неопходно утврдити одговорност свих који су довели до оваквог стања, између осталих […]

уторак, децембар 4, 2012 / 22:24

Градоначелник Брчко дистрикта Анто Домић рекао је да је потребно испитати процес приватизације брчанског предузећа „Боснаплод“, јер се показало да много тога није било урађено према закону.

Након састанка са радницима "Боснаплода", у којем је започет стечајни поступак, Домић је рекао да је неопходно утврдити одговорност свих који су довели до оваквог стања, између осталих и Канцеларије за хартије од вриједности која је требало да уради екстерну ревизију.

"Живјели смо у увјерењу да ће послије извршене приватизације `Боснаплод` бити окосница развоја дистрикта у области воћарства. Показало се да много тога није било урађено према закону, те да је неопходно преиспитати цио ток процеса приватизације овог предузећа", рекао је Домић.

Он је истакао да се поставља питање зашто је Влада дистрикта обавјештавана да се закон и одредбе из потписаног уговора о приватизацији поштују.

"Нажалост, бренд `Боснаплода` је срушен. Забрињавајућа је вијест која ми је данас саопштена да ово предузеће није усамљен случај лоше извршене приватизације. Сви који су видјели прилику да се кроз приватизацију обогате, неће имати подршку градоначелника", рекао је Домић.

Извршни директор "Боснаплода" Есет Имамовић рекао је да би ово предузеће ускоро требало да добије стечајног управника.

Предсједница Синдиката "Босанплода" Љубица Остојић рекла је да радници нису против приватизације, али да она не може да буде на њихову штету.

"Наш циљ није да се фирма гаси. Надамо се да ће сви ови проблеми бити превазиђени", рекла је Остојићева.

Око 80 радника "Боснаплода" два мјесеца су штрајковали због неисплаћених плата и неизмиреног дуговања за пензијско осигурање, а њихова даља судбина зависи од исхода започетог стечајног поступка.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *