Дом пензионера: Мало ниже цијене?

Управни одбор Јавне установе „Дом пензионера“ Бањалука донио је одлуку да та установа понуди дио смјештајног капацитета родитељима погинулих бораца и ратних војних инвалида прве категорије по нижим, привилегованим цијенама смјештаја. Управни одбор донио је одлуку да буде понуђено и 20 кревета у стационарном дијелу Дома за ратне војне инвалиде прве категорије, наводи се у […]

уторак, децембар 25, 2012 / 11:07

Управни одбор Јавне установе „Дом пензионера“ Бањалука донио је одлуку да та установа понуди дио смјештајног капацитета родитељима погинулих бораца и ратних војних инвалида прве категорије по нижим, привилегованим цијенама смјештаја.

Управни одбор донио је одлуку да буде понуђено и 20 кревета у стационарном дијелу Дома за ратне војне инвалиде прве категорије, наводи се у саопштењу Дома пензионера Бањалука.

Дом располаже са 20 кревета за родитеље погинулих бораца по цијени од 600 КМ за покретна лица и 750 КМ за полупокретна и непокретна лица.

На прошломјесечном састанку са представницима Борачке организације /БО РС/ и Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске договорено је да листе кандидата за смјештај праве надлежне организације у сарадњи са управом Дома,поштујући обавезне пријемне процедуре, додаје се у саопштењу.0 КОМЕНТАРА

 1. Родитељи погинулог борца примају породичну инвалиднину чиј износ не покрива ни половину умањење цијене смјештаја. Ово се може протумачити једино и само као маркетинг.

 2. To se može protumačiti kao provokaciju, izrugivanje, ismijavanje . I treba nam tako kada smo tegleća i ćuteća stoka. Kada bi mi stampedom u staklenik pa im vratili milo za drago, pa za nosinu pinokija, pa nogom u dupe sve po redu, pa im oduzeli ono što su nam oteli…

 3. Приједор
  ма, у праву си, ово јесте исмијавање, нажалост, видљиво је и у осталим сегментима. Дјеца погинулих бораца, рецимо законски имају приоритет при запошљавању. У пракси се нађе модел по ком је могуће избјећи ову законску норму као ,уосталом, у многим другим случајевима и ситуацијама.

 4. NE MOŽE OVAKO DUGO

  E, ovo je najbolji primjer kako naša država ima dva lica:

  JEDNO KAD UZIMA A DRUGO KAD DAJE.

  POGLEDAJTE KOLIKO INVALIDNINE DAJE RODITELJU KOJI JE ZA DRŽAVU DAO SVOJE DIJETE, A POGLEDAJTE KOLIKO TOM ISTOM ČOVJEKU TA ISTA DRŽAVA TRAŽI DA BI MU DALA SAMO STAN, HRAN I ZDRAVSTVENU NJEGU.

  OVO OVAKO NEĆE MOĆI DUGO, ZAPAMTITE ŠTA VAM JE LUDI KARABAJA REKAO!!!

 5. Великодушно нема шта! И баш онако по Српски!

  Најдивљачкија племена су имала бољи однос према својим ратницима.
  Ако им нису могли „пружити“ нешто боље, сигурно их нису бар исмијавали.
  Ругање, исмијавање и омаловажвање је присутно на сваком кораку. Почев од самог врха па на даље…А ТО ГОСПОДО ДОЂЕ НА НАПЛАТУ КАД ТАД, и плати се већа цена него у самим ратовима…није ово наш специјалитет само данашњице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *