Дојче банка: Манипулисали смо либором

„Дојче банка“ потврдила је постојање „ограниченог броја“ њених службеника који су били умијешани у манипулације међубанкарском каматном стопом либор.  У извјештају се наводи да је унутрашња истрага показала да у скандал није умијешан нико из више управе, пренио је Би-Би-Си. Власти у Европи, Јапану и САД тренутно воде истраге о више од 12 банака осумњичених […]

среда, август 1, 2012 / 19:02

„Дојче банка“ потврдила је постојање „ограниченог броја“ њених службеника који су били умијешани у манипулације међубанкарском каматном стопом либор.

 У извјештају се наводи да је унутрашња истрага показала да у скандал није умијешан нико из више управе, пренио је Би-Би-Си.

Власти у Европи, Јапану и САД тренутно воде истраге о више од 12 банака осумњичених да су покушале да манипулишу каматном стопом по којој банке позајмљују новац једне другима, што на крају утиче на камате по којима кредите добијају фирме и физичка лица.

Либор је оријентир према којем је дефинисана финасијска имовина од неколико трилиона долара.

Раније овог мјесеца, предсједник банке "Барклис" и њен директор поднијели су оставке након што је утврђено да је банкла крива за покушај намјештања вриједности либора.

Предсједник "Дојче банке" Паул Ахлајтнер је у писму запосленима рекао да је ограничен број службеника ове финансијске институције "на своју руку" био умијешан у понашање које није у складу са стандардима ове банке и да су због тога предузети одређени кораци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *