Додик: РС бира једног, а Федерација два члана Предсједништва

У Бриселу је договорено да Република Српска буде једна изборна јединица, а Федерација БиХ друга, изјавио је предсједник РС и Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик и прецизирао да кантони не бирају члана Предсједништва БиХ. "Због структуре, Федерација БиХ је подијељена на изборна подручја која покривају кантони како би се могло дођи до два кандидата. […]

субота, март 23, 2013 / 20:10

У Бриселу је договорено да Република Српска буде једна изборна јединица, а Федерација БиХ друга, изјавио је предсједник РС и Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик и прецизирао да кантони не бирају члана Предсједништва БиХ.

"Због структуре, Федерација БиХ је подијељена на изборна подручја која покривају кантони како би се могло дођи до два кандидата. Значи, кантони не бирају чланове Предсједништва БиХ, већ ентитети, као што је било и до сада”, јасан је Додик додавши да ће се на подручју Српске и даље бирати један члан Предсједништва.

Говорећи о спровођењу пресуде Европског суда за људска права у случају „Сејдић – Финци”, он је поновио да је Република Српска конципирала став о том питању и да је проблем у моделу који се односи на Федерацију БиХ.

Додик је рекао да је на јучерашњем састанку у Бриселу, којем су присуствовали лидери седам водећих странака у БиХ, „побиједила политика коју је заступала Српска”, пренијели су медији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *