Додик пружио подршку Лопову, и овај њему

Довољно је да јавно окренете леђа СДС и да вас председник РС Милорад Додик прими на чашицу разговора у Палату Републике.

уторак, септембар 19, 2017 / 18:18

Богдан Ђукић је још један од локалних политичара из Теслића који је одлучио да напусти политичку странку СДС, за коју сматра да „не дјелује у складу са оним политикама за које су јој грађани Теслића и Републике Српске бирали“.

Тврди да је у наредном периоду спреман да дјелује у склопу политичког блока који на прво мјесто ставља интересе јачања Републике Српске.

Баш након те одлуке Ђукић је дошао да се види са Додиком, о чему су грађани РС обавештени званичним председничким саопштењем за јавност.

Баш након те одлуке Ђукић је дошао да се види са Додиком, о чему су грађани РС обавјештени званичним предсједничким саопштењем за јавност.

Можда би овај потез остао непримећен да нису два детаља. Ђукић, који је одборник СДС у Скупштини општине Теслић, има јавни надимак Лопов. Не само да га се не стиди, већ је је своје „друго име“ и званично штампао на предизборном плакату за протекле локалне изборе у БиХ. То се показало као добитна комбинација јер је био трећепласирани на одборничкој листи СДС, освојивиши 1.202 гласа.

Друга ствар која боде очи с фотографије из Палате Републике јесте да Ђукић није у потпуности извадио лијеву руку из џепа фармерки док се десном руковао с Милорадом Додиком. Или је фотограф био пребрз или се Лопов тешко одриче ружне навике да руке „паркира“ у џеп, што свакако није по бонтону – поготово у друштву предсједника Српске.

– Надимак сам добио од старијег брата док смо још били дјеца. Он нема никакве везе са било каквим сумњивим радњама или лоповлуком. У граду ме сви познају по надимку. Када ми се ћерка уписивала у средњу школу у Теслићу питали су је чија је, јер им у том тренутку моје име није представљало ништа. Тек након што је рекла мој надимак, све им је било јасно – открио је Ђукић 2012. тајну свог надимка.

Како је саопштено након данашњег састанка у Бањој Луци, предсједник Додик се захвалио Ђукићу на подршци и истакао да одбрана статуса и положаја Републике Српске, базичних права српског народа, мора бити испред страначке политике и да ће он као председник РС бити на челу снага за очување и јачање Српске.

Прије Ђукића, леђа СДС окренуо је и предсједник Актива младих те странке у Теслићу Драган Савић. Погађате, и он се сликао са Додиком у Палати, а образложење је било готово идентично Ђукићевом.4 КОМЕНТАРА

  1. Nesretni splet okolnosti je doveo do naslova ovakvog članka. Prvo da je brat lopova dao mu takav nadimak, pa onda da bude opšte prihvaćen u Tesliću, pa da se baš učlani u SDS, pa da ga još građani izaberu, pa da mu se svidi predsjednikov način jačanja RS-a, pa na kraju da se on svidi samom predsjedniku. Zlobnici bi našli neke druge poveznice ali to je njihov problem. Ovde je u pitanju samo splet okolnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *