Додик: Иванић се могао обрачунати са корупцијом, а није

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да је Младен Иванић имао сјајну прилику да покаже колико је лично опредијељен за борбу против криминала и корупције, али да није урадио ништа. На питање да прокоментарише изјаву лидера ПДП-а Младена Иванића да у Српској нема политичке воље да се иде у борбу против корупције, Додик […]

уторак, децембар 18, 2012 / 17:33

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да је Младен Иванић имао сјајну прилику да покаже колико је лично опредијељен за борбу против криминала и корупције, али да није урадио ништа.

На питање да прокоментарише изјаву лидера ПДП-а Младена Иванића да у Српској нема политичке воље да се иде у борбу против корупције, Додик је рекао да су Иванић и његова партија дио владајућих коалиција више година и да за то вријеме ништа није урађено на том плану.

"С друге стране, актуелна власт успоставила је све неопходне законске и институционалне претпоставке за борбу против криминала и корупције због чега је, у најмању руку, лицемјерно приговарати нама да немамо политичке воље", оцијенио је Додик.

Предсједник Српске је поново позвао полицију и тужилаштво да искористе своја законска овлашћења и изврше провјере свих оних који се доводе у везу са коруптивним дјеловањем.

"У томе су имали и имаће подршку институција Републике Српске, али не можемо ми да отварамо истраге и пресуђујемо било коме. Зна се чија је то одговорност и ко за то има овлашћења", нагласио је Додик.

Додик је позвао и представнике опозиције да, уколико имају одређена сазнања, то подијеле са надлежним органима.

"До сада, осим празне приче, од опозиције нисмо ништа видјели. Разумијем их, јер није лако бити у опозицији. То са собом носи одређене фрустрације и нервозу, нарочито ако сте у опозицији толико дуго", казао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да неувјерљиво дјелују позиви на обрачун са криминалом и корупцијом "ако долазе од човјека који је прво био осуђен за несавјестан рад у служби у случају `Српске шуме`, да би накнадно та пресуда била поништена, зато што је пристао да буде у служби странаца".

"Осим тога, Иванић је током политичке каријере коалирао са свим и сваким, укључујући и кадрове оптерећене криминалном прошлошћу, што говори о политичкој недосљедности и жељи да се по сваку цијену буде дио власти“, истакао је Додик.

Он је закључио да због свега тога Иванић спада у посљедње особе које имају морално право да говоре о потреби борбе против криминала и корупције.0 КОМЕНТАРА

 1. Covjek vlada godinama, obara sve rekorde kada su kriminal i korupcija u pitanju i ima obraza da upire prstom u drugog!!!
  Ne branim Ivanica, nije se proslavio dok je bio premijer, ali je ovo naivan pokusaj da da pricamo o nekom drugom umjesto o aktuelnom. Srusice tebe ona telad koju si ti postavio na funkcije. Sve glup, gluplji, pa ministar poljoprivrede na celu. Njega kad vidim, pomislim da sam pred zadrugom negdje pa poslovodja ima sta za reci..

 2. Ово је чисто вријеђање интелигенције. У ову причу само идиоти могу повјеровати.
  Биће, крмчино, поднесена против тебе пријава од које се нећеш сигурно извући, али не пред нашим судом.
  Засвираће мечка и пред твојим вратима, ЛОПОВЧИНО!

 3. Zar danas ima iko toliko naivan da vjeruje u ovu priču?Kada ova klika što narodu krv pije na slamčicu počne da priča o korupciji i kriminalu čovjeku se smuči kada to čita.Kao da smo svi retardirani,pa ne znamo ništa i ne pamtimo ništa.

 4. Треба само бацати „крагујевке“! Односно, НАПАД ЈЕ НАЈБОЉА ОДБРАНА. Прича о Иванићу и Додику је као да неко пореди кифлу и хљеб „двокилаш“, бар са аспекта корупције и друге ЦИА-е како неко жели да прикаже. По мени, „предсједник“ купује вријеме да му „кадрови“ дођу до диплома, а „профа“ је тражио вријеме да се кадрови „адаптирају на нове околности“. Елем, причај боранијо – МИ ЖИВИМО ОД ХИЉАДА МАРАКА МЈЕСЕЧНО!

 5. Комшија, 19.12.2012. 08:36:2

  “Ne branim Ivanica, nije se proslavio dok je bio premijer, ali je ovo naivan pokusaj da da pricamo o nekom drugom umjesto o aktuelnom.“

  Не браним Додика, није се прославио као премијер, али је Иванићу добро одговорио. Не сери Иванићу, имао си прилику. Сви знамо на шта је личила твоја владавина.

 6. „Дуготрајно робовање и рђава управа, могу толико збунити и унаказити схватање једног народа, да здрав разум и прав суд њему отанчају и ослабе, да се потпуно извитопере.Такав поремећен народ не може више да разликује, не само добро од зла, него и своју сопствену корист од очигледне штете“.

  Иво Андрић

 7. Никс,

  Мени је увијек добро. Ја сам довољно интелигентан да своју егзистенцију не дајем у руке ублеха типа Иванића, Додика, Босића….
  Једно сам био наиван и дозволио себи да пар година, моја судбина, чак и живот, зависи од Караџића, Милошевића , Младића и остале банде.
  Срећом, нисам био гадљив на поруке Вука Драшковића, Весну Пешић и Ненада Чанка, који су ми просвијетлили пут и извукли ме из безнађа.

  Разумијеш ли шта ти говорим?

 8. „Sve glup, gluplji, pa ministar poljoprivrede na celu. Njega kad vidim, pomislim da sam pred zadrugom negdje pa poslovodja ima sta za reci.. „

  Комшија.. сереш да ти је Миловановић глупљи од Ковачевића?! 😀 Па Ковачевић не може ни сакрити с фаце колики је буздован! 😀

 9. Kalabalak,
  ocigledno sam bio sluzbeno odsutan kad tvoj favorit gostuje na TV, pa nisam obracao paznju. Medjutim, bilo je vlada do sada ali u ovoj je konkurencija najveca ubjedljivo.

  Simo, nikad nisam bio ljubitelj ni PDP-a ni Ivanica, samo korpucije tada nije bilo ni blizu kao sad. A ako ti su ti Draskovic, Vesna Pesic i Canak otvorili oci, onda jos uvjek zmiris…

 10. „Иванић је током политичке каријере коалирао са свим и сваким, укључујући и кадрове оптерећене криминалном прошлошћу“,… па зашто теби Предсједниче у Народној скупштини сједи отмичар Мићо Краљевић???

 11. Могао је Иванић, тачно, требао је додика и његову багру похапсити на вријеме, тако би била спријечена корупција и криминал у РС!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *