Додик и Куста у Бању Луку доводе венецијанско позориште

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговараће сутра у Бањој Луци са редитељем Емиром Кустурицом и челним људима венецијанског позоришта.

недеља, март 24, 2013 / 19:44

Уз присуство предсједника Српске, Кустурица ће са челним људима венецијанског позоришта потписати Писмо намјера за копродукцију опере „На Дрини ћуприја“ која ће, у његовој режији, бити премијерно приказана 28. јуна 2014. године у позоришту „Лукиано Висконти“ у Андрићграду.

Додик ће бити домаћин Кустурици, директору и умјетничком директору позоришта „Ла Фениће-Вердијана“ из Венеције Кристијану Кјароту и Фортунату Ортобини, као и директору продукције овог позоришта Ђузепеу Морасију, најављено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Почетак састанка заказан је за 14.00 часова у Палати Републике, након чега су предвиђене изјаве за новинаре.0 КОМЕНТАРА

  1. Može li Emir otići u ćenifu , a da ne uzme pare od nas za toaletni papir. Jbt, pa taj nas više opljačka nego osmanlije za 500 godina. Kočijaš, opera i pozorište, hahahaha, … gledju gadovi kako da nas dokusure i da nam otmu sve do poslednjeg feninga.
    Zločinci i kriminalci bez premca na planeti.

    Narode moj dragi,umjesto da poglavnik daje izjavu za novinare kako da zaposli koga, kako se izvući iz ovoga neživota, on najavljuje dolazak venecijanskog pozorišta,kućnu li mu listu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *