Добила надокнаду због повреде током секса на службеном путу

Аустралијанка запослена у државној служби, која се повриједила током секса у мотелу на пословном путу, добила је петогодишњу судску битку против федералне владе, која ће морати да јој исплати надокнаду. Федерални суд је овог мјесеца одбио жалбу владине осигуравајуће компаније Комкер на судску одлуку по којој је жена повријеђена на радном задатку. Аустралијанка, која из […]

понедељак, децембар 17, 2012 / 13:47

Аустралијанка запослена у државној служби, која се повриједила током секса у мотелу на пословном путу, добила је петогодишњу судску битку против федералне владе, која ће морати да јој исплати надокнаду.

Федерални суд је овог мјесеца одбио жалбу владине осигуравајуће компаније Комкер на судску одлуку по којој је жена повријеђена на радном задатку.

Аустралијанка, која из правих разлога није идентификована, боравила је 26. новембра 2007. у мотелу у граду Наура, 160 километара јужног од родног Сиднеја, када је имала сексуални однос са једним мушкарцем. Тада је била у касним 30. годинама.

Током секса, дио свјетиљке изнад кревета је отпао и пао јој на лице, повриједивши јој нос и уста. Повреде су јој саниране у болници, а касније је патила од депресије и није наставила да ради за владу.

Комкер је најприје прихватио њен захтјев за надокнаду физичких и психолошких повреда, али га је потом одбацио након детаљне истраге.

Потом је суд донео одлуку да држава није крива за њене повреде. Жена се тада обратила федералном суду, који је 19. априла пресудио у њену корист.

Још није познато колико ће новца жена добити. Комкер разматра могућност жалбе Високом суду, највишој судској истанци у Аустралији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *