Ђокић у Њижњем Новгороду

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић борави у тродневној посјети области Нижњи Новгород у оквиру које ће разговарати са представницима институција нижњиновгородске области, као представницима пословне и академске заједнице.

четвртак, септембар 14, 2017 / 13:24

Првог дана посјете министар Ђокић се састао са градоначелницом Нижњег Новгорода Елизаветом И. Солонченко, предсједником Привредне коморе Нижњи Новгород Дмитријем Красновом, као и представницима пословне заједнице са којима је разговарао у одвојеним сусретима о могућностима даље сарадње.

„Ми желимо наставити градити већ започету свестрану сарадњу са области Нижњи Новгород, посебно у сектору индустрије гдје има много додирних тачака имајући у виду капацитете којима располаже Република Српска и ова руска област“, рекао је министар Ђокић.

Он је напоменуо да је сарадња већ успостављена путем Центра за пословну сарадњу који је отворен у Нижњи Новгороду прошле године.

„Центар је већ сада почео да даје врло значајне и видљиве резултате, а ова посјета и учешће на 6. Међународном пословном форуму биће нова прилика да сарадњу унаприједимо и да је у наредним годинама подигнемо на знатно виши ниво“, истакао је министар Ђокић.

Министар је најавио да ће у наредним данима разговарати и са губернатором области Нижњи Новгород са којим ће потписати документ којим се изражава спремност да се сарадња Републике Српске и ове руске области почне институционално развијати.

„ Ми желимо и очекујемо да Руска Федерација, област Нижњи Новгорода и Република Српска буду добри партнери који ће заједно радити на остварењу наших интереса и потреба“, закључио је министар Ђокић.

Министар Ђокић је током првог дана посјете Нижњи Новгороду разговарао и са ректором Универзитета Борисом Андрејевичем и студентима балканистике на овом универзитету које је упознао са актуелном ситуацијом у Републици Српској и односима које Српска има са земљама региона.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *