Ђокић: Инвалиднине расту скромно, али расту

Министар рада и борачко – инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је пројекцијом буџета за 2013. годину Влада Српске обезбиједила повећање основице за обрачун инвалиднина за три одсто. "То је скроман раст, али имајући у виду да неколико година није било повећања, то је, ипак, солидан раст који ће нам омогућити да, […]

субота, децембар 22, 2012 / 08:16

Министар рада и борачко – инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је пројекцијом буџета за 2013. годину Влада Српске обезбиједила повећање основице за обрачун инвалиднина за три одсто.

"То је скроман раст, али имајући у виду да неколико година није било повећања, то је, ипак, солидан раст који ће нам омогућити да, ако у Републици Српској економски токови буду позитивни, буде повећан у наредним годинама", рекао је Ђокић.

Он је додао да средства која су планирана буџетом неће бити смањивана наредне године без обзира што се сваке године за одређен проценат смањи број корисника права.

"Иако ће доћи до смањења броја корисника права, средства се неће смањити, него ће у наредној години бити већа", рекао је Ђокић новинарима у Бијељини.

Ђокић наводи да је укупан буџет из области борачко-инвалидске заштите у овој години већи за 12.600.000 КМ у односу на 2011. годину, те да ће сљедеће године бити увећан за додатних пет милиона КМ, који ће бити усмјерене у наставак потпуног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида у Српској.

"Нисмо жељели да у овој години, коју смо најавили као годину штедње, борачка популација то осјети, напротив у тој области смо обезбиједили повећање од три одсто. То говори да је Република Српска жељела да покаже поштовање према овој категорији грађана", рекао је Ђокић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *