Ђилас пријети цијепањем ДС

Други човjек ДС Драган Ђилас дао је лидеру Борису Тадићу рок од двије недеље да очисти странку од оних који су је компромитовали лошим изборним резултатима и корупционашким аферама. У противном, тврди добро обавјештени извор Курира из врха ДС, Ђилас је спреман да напусти ДС и оснује своју странку.  „Ђилас од пораза Бориса Тадића помно […]

уторак, август 14, 2012 / 15:01

Други човjек ДС Драган Ђилас дао је лидеру Борису Тадићу рок од двије недеље да очисти странку од оних који су је компромитовали лошим изборним резултатима и корупционашким аферама. У противном, тврди добро обавјештени извор Курира из врха ДС, Ђилас је спреман да напусти ДС и оснује своју странку.

 „Ђилас од пораза Бориса Тадића помно прати ситуацију у странци. Он једноставно више не жели да сједи са многима из ДС, поготово са потпредсједницима Шутановцем, Петровићем, Јеленом Триван, али ни са Вуком Јеремићем, Срђаном Шапером, Небојшом Крстићем.“

„Тадић ће се тешко одлучити да спроведе овакву чистку у странци јер је свјестан да би му то ослабило лидерску позицију, односно да би попуштање овом захтјеву додатно ојачало Ђиласов утицај у ДС. Тадић је, осим тога, свјестан да и већина „обичних чланова“ сматра да је Ђилас у праву“, каже саговорник Курира из ДС.

Потпредсједница ДС Јелена Триван, која слови за „Тадићевог човјека од повјерења“, на наше питање да ли је тачно да је Ђилас упутио такав захтјев Тадићу, одговара да то није истина.

„Ми у странци не комуницирамо на бази ултиматума и услова“, категорична је Триванова. Незванично, међутим, обје струје у ДС, и Ђиласова и Тадићева, потврђују за наш лист да је стање у странци напето.

„Дефинитивно је јаз између двије струје у ДС све дубљи и неки људи ће морати да се повуку. Раскол и цјепање било би најгоре рјешење, али можда ипак неминовно“, истиче саговорник.

Статус кво неодржив

Аналитичар Дејан Вук Станковић истиче да су информације о Ђиласовом ултиматуму вјероватно тачне јер је статус кво неодржив.

„Да би ДС уопште опстао, нешто мора да се промјени. Неки функционери ће морати да се повуку. Ипак, најгоре рјешење би било цјепање странке, а обје струје би тад биле на губитку“, уверава Станковић.

Тадић се изоловао од остатка странке

Саговорници Курира из ДС кажу да чланству све више смета то што се Борис Тадић потпуно изоловао и што не комуницира готово ни са ким из странке.

„Прекинуо је контакт чак и са доскора најближим сарадницима. Не чује се више ни са Небојшом Крстићем, са којим је блиско сарађивао у кабинету“ додаје наш саговорник, док Триванова на овакве тврдње одговара да се Тадић појављује у мјери у којој је то потребно.

„Једнако комуницира са свима, то је просто још једна од неистина“, закључила је Триванова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *