Ђилас негирао да је његова фирма порасла 800 пута од 2004. године

Лидер Демократске странке Драган Ђилас негирао је данас да је фирма чији је сувласник „порасла 800 пута” од када је постао члан ДС и најавио да ће своја права због „харанге и хајке” која се против њега води, тражити кроз институције система. Ђилас је на конференцији за новинаре у сједишту ДС, рекао да је у […]

петак, децембар 21, 2012 / 10:39

Лидер Демократске странке Драган Ђилас негирао је данас да је фирма чији је сувласник „порасла 800 пута” од када је постао члан ДС и најавио да ће своја права због „харанге и хајке” која се против њега води, тражити кроз институције система.

Ђилас је на конференцији за новинаре у сједишту ДС, рекао да је у последњих 30 дана у једним дневним новинама био на више од 20 насловних страна и да у свим тим објављеним текстовима нема „ни грама истине”.

„Захтевам да то престане. Није тачно ни да фирма чији сам сувласник има све време на РТС-у ни да је опљачкала Студио Б, а нису тачни ни подаци где живим, чега сам власник а чега нисам”, рекао је Ђилас.

Он додао да није тачан ни податак за који, како каже, „искрено вјерује” да га је први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић „погрешно добио, па га је тако и интерпретирао”, према којем је фирма чији је сувласник од дана када је ушао у ДС 2004. до данас порасла 800 пута.

„Упозоравам да овај степен агресије према људима који су данас опозиција, не може никако увести Србију ни у ЕУ нити може довести до једне стабилне земље која ће бити прихватљива и за инвеститоре, али пре свега за своје грађане”, рекао је Ђилас.

Према његовим ријечима, та компанија је за осам година нарасла нешто више од два пута, колико је порасло и медијско тржиште на коме она дјелује.

„Време је да се из тих прича и вести пређе у реалност. Не прихватам да будем у друштву оних који су приватизовали фирме по Србији, отпуштали људе, добијали субвенционисане кредите,„ нагласио је Ђилас, који је рекао и да нема намеру да се крије.

Према његовим ријечима, сва добит фирме чији је сувласник, а која послује и у другим градовима у региону, долази у Београд, гдје и плаћа порез.

„Зато не прихватам такве ставове и идеју да свако ко је ушао у политику, пре тога био успешан послован човек, постаје криминалац”, рекао је Ђилас и нагласио да се то не дешава само њему, већ и многим његовим сарадницима из ДС, који се кроз медије проглашавају кривима.

Тиме се, како каже, уништавају њихови приватни животи и угрожава безбједност и њих и њихових породица.

Он је као примјере који су се кроз медије проглашавали кривима, навео Оливера Дулића, Божидара Ђелића и Мирка Цветковића.

ДС, нагласио је Ђилас, неће никада штитити некога ко је лопов и криминалац, без обзира на којој је позицији у странци, али неће ни прихватити да се о томе одлучује ван институција државе и система.

Ђилас је замолио представнике медија да се максмилано коректно односе према свему што се последњих мјесеци дешава, како би заједно допринијели да Србија изађе из ситуације у којој се тренутно налази и да би људи почели да живе боље.

Ђилас: Забринут сам смањивањем казни за најтежа дјела

Предсједник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је данас да та странка неће штитити никога, да тужилаштво и суд треба независно да раде свој посао, али је изразио и забринутост уколико се настави политика смањивања казни оптуженима за најтежа кривична дела.

Ђилас је на конференцији за новинаре, на питање да прокоментарише хапшење власника „Делте” Мирослава Мишковића, рекао да се та странка већ изјаснила о томе и да ДС неће штитити никога.

„Сматрамо да тужилаштво и суд треба независно да раде свој посао, оцењују да ли је неко крив и одређују казне за кривце”, рекао је Ђилас.

Он је нагласио да је забринут уколико се настави политика смањивања казни за људе који су оптужени за најтежа кривична дјела, „од којих су неки већ на слободи”.

„Читајући у медијима схватио сам да би се кроз нови закон њима казне додатно смањиле, односно постојала би могућност да после две трећине издржане казне аутоматски изађу на слободу”, казао је Ђилас.

Лидер ДС сматра да су казне у Србији и до сада биле преблаге, посебно за тешка кривична дјела, попут силовања и убиства.

„Ако је тачно да би Јоца Амстердам изашао из затвора после седам и по, а не 15 година, онда је то катастрофа за све поштене грађане ове земље и њихову сигурност”, рекао је Ђилас.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *