Ђилас и Пајтић једини у трци за шефа ДС-а

У Демократској странци кажу да се очекује да ће Драган Ђилас и Бојан Пајтић једини бити у изборној трци за председника странке, речено је Танјугу. Ђилас би, као је наведено, за потпредсједнике странке могао да предложи Драгана Шутановца, Борислава Стефановића и Наташу Вучковић, а Пајтић Дејана Николића и Гордану Чомић. И Пајтић и Ђилас морају […]

субота, мај 10, 2014 / 21:27

У Демократској странци кажу да се очекује да ће Драган Ђилас и Бојан Пајтић једини бити у изборној трци за председника странке, речено је Танјугу.

Ђилас би, као је наведено, за потпредсједнике странке могао да предложи Драгана Шутановца, Борислава Стефановића и Наташу Вучковић, а Пајтић Дејана Николића и Гордану Чомић.

И Пајтић и Ђилас морају да предложе најмање по још једну жену за кандидата за потпредсједника странке, јер по Статуту ДС има пет потредсједничких места, од тога су два резервисана за жене.

За припрему Изборне скупштине, која је заказана за 31. мај, задужен је Организациони одбор чији је предсједник Душан Елезовић.

Организациони одбор усваја све правилнике о кандидовању, кампањи, броју делегата, начину вођења кампање и ти правилници свима стоје на располагању на сајту ДС-а.

Организациони одбор прати и поштовање правила, посебно води рачуна о томе да се о процесу кандидовања за страначке функције не излази у јавност пре истека рока за кандидатуру.

Када је ријеч о процесу кандидовања, они који претендују на функције у странци – председник, потпредседник, члан Главног одбора, имају рок недељу дана до избора да то и учине, док они који желе да се кандидују за делегате, то могу учинити до две седмице пред одржавање скупштине.

Ђилас и Пајтић су у процесу формирања својих тимова, а како су пренели штампани медији, Николић ће бити шеф изборног штаба Пајтића, док ће изборну кампању актуелном председнику демократа водити Љубан Панић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *