Дјеца са Космета завршила посјету Српској

Дјеца са Космета јутрос су око 10 часова кренула из Бањалуке,а емоције, сузе и тугу на растанку дјеце са Косова и Метохије и породица домаћина, нису крили ни дјеца ни родитељи. Кординатор акције "Будимо људи" Милорад Арлов је изјавио: "Учинили смо велики погодак што смо повезали стотину дјеце са Космета и преко 80 бањалучких породица."   "Ових […]

четвртак, август 30, 2012 / 19:08

Дјеца са Космета јутрос су око 10 часова кренула из Бањалуке,а емоције, сузе и тугу на растанку дјеце са Косова и Метохије и породица домаћина, нису крили ни дјеца ни родитељи.

Кординатор акције "Будимо људи" Милорад Арлов је изјавио: "Учинили смо велики погодак што смо повезали стотину дјеце са Космета и преко 80 бањалучких породица."

 

"Ових неколико дана све је било подређено гостима, тужни смо што одлазе у своју сурову стварност, гдје су многи опасани бодљикавом жицом и немају слободу кретања," додао је Арлов.

 

Сузе у очима мале Милице из Призрена, срећна и задовољна Бањалуком, остаје јој се још, њена мајка Евица захваљије свима највише организаторима и породици Милановић која их је прихватила на препоруку Станка Станића јер ректор бањалучког универзитета ових дана није у Бањалуци.

 

На питање да ли планира да напусти Призрен, Евица одговара да не помишља на тако нешто, њена је жртва велика али је поносна што ће у Призрену након дуго година прорадити Српска школа ради њене Милице јединог српског дјетета у Призрену.

 

Многе породице су купиле својим гостима поклоне, највише су поклањани одјећа и обућа. Организатори су породицама из Бањалуке обећали да ће и идуће године органозовати и довести дјецу са Космета, на више дана.

У 15 часова наше госте дочекао је Савјет жена СП из Бјељине које ће их је угостио ручком, подневним одмором, шетњом и упознавањем Бјељине као и ланч пакетима за пут. Из Бијељине За Космет полазе вечерас око 23 сата.

 

Одбор за дочек дјеце с Косова0 КОМЕНТАРА

 1. „Ових неколико дана све је било подређено гостима, тужни смо што одлазе у своју сурову стварност, гдје су многи опасани бодљикавом жицом и немају слободу кретања,“ додао је Арлов.

  А комунистичка партија Петра Ђокића нам црта стварност која као није сурова.Само нам фали бодљикава жица.И Арлов нашо баш сад пред изборе да доведе дјецу да му увелича ново прелетање.Колко се труди заслужио је да га именују за почасног конзула Б и Х у Приштини.

 2. ако он није политику петљао у ово немој ни ти!!! и камо среће да се сви политичари оваквим акцијама промовишу. свака му част када је ово урадио.
  ако немаш шта паметно да кажеш на овакву тему, боље прескочи па те исте пљуј на другим темама, можда ћу се и сложити с тобом, али ово није тема за то!

 3. Добро, било је заставица СП, пријема код министра Ђокића, прес конференције у просторијама СП… Ипак, мени не смета. Нека уграбе полиички поен на оваквим поступцима сви. Дјеци је било лијепо ових дана и то је најважније!

 4. па то, било је застава на дочеку, касније нисам ни видио медије, био сам са дјецом, али и ако је промовисана странка, нека је. гдје би нам крај био да се гласови купе конкретним дјелима и хумнитарним акцијама, а не пјевањима по шаторима, обећањима, плаћањима, галамом са говорница и сличним глупостима којима СВЕ странке купе гласове

 5. Ма слажем се. Слично је било и када је г. Бореновић организовао чишћење снијега зимус. Битно је да се уради било шта КОРИСНО. Нема везе са којом најером то раде. Ако је разлог да се уграби неки поен…, лично немам ништа против.

 6. Ne sumnjam da je djeci bilo odlično.
  Stvarno je sve perfektno organizovano.
  Koliko znam iza svega nije Petar Đ. nego Saša Čudić lično, i svakako svaka mu čast za ovu ideju i za ovo humano djelo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *