Дистрикт добио нове чланове Владе

Брчко је данас добило нову Владу. Након консултација са странкама скупштинске већине градонаечник Брчко дистрикта Анто Домић је предложио 13 чланова Владе који су полагањем свечане заклетве у Скупштини дистрикта, званично уведени у четворогодуишњи мандат. Ред, дисциплина и пуна одговорност у обављанњу послова први је приоеритет унутрашње организације извршне власти, а већ од сутра Влада […]

понедељак, децембар 17, 2012 / 14:58

Брчко је данас добило нову Владу.

Након консултација са странкама скупштинске већине градонаечник Брчко дистрикта Анто Домић је предложио 13 чланова Владе који су полагањем свечане заклетве у Скупштини дистрикта, званично уведени у четворогодуишњи мандат.

Ред, дисциплина и пуна одговорност у обављанњу послова први је приоеритет унутрашње организације извршне власти, а већ од сутра Влада улази у процес усвајања Приједлога буџета за наредну годину, изјавио је градоначелник Домић.

Вољом скупштинске већине дужност градоначелника раније је преузео посланик ХДЗ Анто Домић, а међустраначким договором његов замјеник је Есад Кадрић из СДА. Уз главног координатора Влада дистрикта с њима има укупно 14 чланова.

Након свечане заклетве коју су положили данас у Скупштини дистрикта, већ сутра ће на првом засиједању добити конкретне задатке с роковима за извршење нагомиланих послова, нагласио је градоначелник Домић и додао да то подразумијева рад и одговорност Владе, али и свих државних службеника.

Дужност главног координатора Владе дистрикта повјерена је Ненаду Којићу, пет од укупно 11 ресора водиће кадрови српских, четири бошњачких и два из хрватсклих странака у власти.

Подсјећамо, скупштинску већину у Брчком формирали су СНСД, СДС, Странка за БиХ, СДА, ХДЗ, ХСС, један од два посланика из реда мањина и два са заједничке листе СП-ДП, док опозициони блок чине посланици СДП, СББ, ПДП, те по један посланик из реда мањина и СП.

Функције:

Градоначелник: Анто Домић (ХДЗ)

Доградоначелник: Есед Кадрић (СДА)

Главни координатор: Ненад Којић (ДП)

Јавна безбједност: Урош Војиновић (СДС)

Стручни и админинстративни послови: Пеја Мендеш (ХСС)

Привредни развој, спорт и култура: Мустафа Нуковћ (СДА)

Пољопривреда, шумарство и водопривреда: Џевдет Шаховић (СБиХ)

Здравство и остале услуге: Анђа Николић (СНСД)

Образовање: Момчило Пољић (СДС)

Просторно планирање и имовинско-правни послови: Петар Блекић (ХСС)

Расељена лица, избјеглице и стамбена питања: Рифет Мујановић (СБиХ)

Комунални послови: Амир Тробрадовић (СДА)

Јавни послови: Свјетлана Чивчић (СДС)

Јавни регистар: Цвијета Танасић (СНСД)

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *