Директори здравствених установа остају без накнада за дежурство

Директори и помоћници директора у јавним здравственим установама у Републици Српској не могу примати накнаде за приправност и дежурства, одлучила је Влада Републике Српске. Влада је усвојила информацију о платама запослених у јавним здравственим установама у Српској и реализацији закључка за јануар ове године, те обавезала ове установе да извјештаје и рекапитулације за обрачун плата […]

петак, март 14, 2014 / 07:04

Директори и помоћници директора у јавним здравственим установама у Републици Српској не могу примати накнаде за приправност и дежурства, одлучила је Влада Републике Српске.

Влада је усвојила информацију о платама запослених у јавним здравственим установама у Српској и реализацији закључка за јануар ове године, те обавезала ове установе да извјештаје и рекапитулације за обрачун плата претходног мјесеца редовно достављају Министарству здравља и социјалне заштите Српске до петнаестог у мјесецу.

„Директори установа који не доставе редовно мјесечни извјештај и рекапитулацију за обрачун плата сносиће одговорност, у складу са Законом о платама запослених лица у јавним установама у области здравства Републике Српске“, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Српске након 52. сједнице.

Министри су обавезали јавне здравствене установе и да обезбиједе извршење закључака Владе Српске од 23. јануара ове године.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *