Динкић купио новог фијата на кредит

Министар финансија и привреде Млађан Динкић саопштио је да је на на кредит купио аутомобил „фијат 500Л” и тако постао први власник тог возила произведеног у Србији. Динкић је у саопштењу достављеном медијима навео да је дан пре почетка званичне продаје новог Фијатовог модела аутомобила у свијету, као што је и обећао, потписао купопродајни уговор. […]

петак, септембар 21, 2012 / 17:14

Министар финансија и привреде Млађан Динкић саопштио је да је на на кредит купио аутомобил „фијат 500Л” и тако постао први власник тог возила произведеног у Србији.

Динкић је у саопштењу достављеном медијима навео да је дан пре почетка званичне продаје новог Фијатовог модела аутомобила у свијету, као што је и обећао, потписао купопродајни уговор.

Возило је купио на кредит са роком отплате од пет година.

„Овим новим аутомобилом моја супруга и ја замијенићемо Пежо 206 стар 12 година који смо до сада возили. У складу са законом, ову имовинску промјену пријавићу и надлежној агенцији”, пише у Динкићевој изјави за медије.

Додао је да прије неколико година, многи у Србији нису вјеровали да ће пројекат који је, како је истакао, сам покренуо са Фијатом, „заиста успети и да ће се у производним халама у Крагујевцу једног дана производити аутомобили врхунске свјетске класе”.

Тада је, како је истакао, јавно обећао да ће бити први купац новог модела аутомобила јер је „од самог старта дубоко вјеровао у успјех ове велике индустријске инвестиције која је од огромног значаја за укупни привредни развој Србије”.

Према подацима компаније Фијат аутомобила Србије (ФАС), чија фабрика у Крагујевцу производи модел „фијат 500Л”, најјефтинија верзија тог возила у Србији кошта 13.490 евра с порезом на додату вриједност, а најскупља 18.690 евра.

ФАС је заједничко предузеће државе Србије и италијанског Фијат, а фабрика у Крагујевцу је свечано је отворена 16. априла 2012. године. Држава Србија у ФАС-у има удио од 33 одсто, а Фијат 67 одсто.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *