Динкић: Грађани, живјећете теже али нећете умријети!

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић изјавио је да би држава банкротирала да Влада није донијела антикризне мјере. "Антикризне мјере уведене су како би био заустављен раст дуга који нас води у грчки сенарио", рекао је Динкић, поручивши грађанима да ће живјети теже, али да "неће умријети". Министар финансија је нагласио да су издвајања […]

понедељак, септембар 17, 2012 / 13:29

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић изјавио је да би држава банкротирала да Влада није донијела антикризне мјере.

"Антикризне мјере уведене су како би био заустављен раст дуга који нас води у грчки сенарио", рекао је Динкић, поручивши грађанима да ће живјети теже, али да "неће умријети".

Министар финансија је нагласио да су издвајања за камате огромна и да је ријеч о средствима која су већа од средстава за пољопривреду.

"Држава би банкротирала – не бисмо имали паре за лекаре, наставнике, пензионере… Камата на дуг државе је огромна. Ми за камате издвајамо три пута више новца него за пољопривреду. Само за камате за следећу годину морамо да дамо 90 милијарди динара /775 милиона евра/", рекао је Динкић синоћ за Б92.

Он је поручио да ће послушати препоруку Фискалног савјета и до сљедеће године минус у каси додатно смањити на 3,5 одсто.

Министар финансија Србије навео је да је јавни дуг на крају године био 50 одсто бруто домаћег производа, а не у границама, како је претходна Влада објавила.

"Милијарду и 200 милиона евра, односно 135 милијарди динара дуга који је направљен је сакривено, а народу је приказано да није пробијена граница јавног дуга од 45 одсто", рекао је Динкић и додао да су неки људи из Демократске странке и тадашњи премијер Мирко Цветковић лагали јавност.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *