Деминери у акцији: Најчешће наилазе на ручне бомбе

На линку испод можете видјети гдје се налазе подручја под минама у односу на поплављена подручја у БиХ. Ово је веома важна информација за све који се налазе у тим подручјима, али и оне који учествују у акцијама помоћи угроженим подручјима. МАПА ПОПЛАВЉЕНИХ И МИНИРАНИХ ПОДРУЧЈА Највише ручних бомби "Молимо све грађане да уколико приликом […]

петак, мај 23, 2014 / 16:25

На линку испод можете видјети гдје се налазе подручја под минама у односу на поплављена подручја у БиХ.

Ово је веома важна информација за све који се налазе у тим подручјима, али и оне који учествују у акцијама помоћи угроженим подручјима.

МАПА ПОПЛАВЉЕНИХ И МИНИРАНИХ ПОДРУЧЈА

Највише ручних бомби

"Молимо све грађане да уколико приликом чишћења својих станова, улица и других објеката, наиђу на неки сумњив предмет или сумњају да је у питању минско-експлозивно средство, одмах прекину све радове и зауставе најближег полицајаца или припадника цивилне заштите како би они позвали деминере и како би предмет био безбједно уклоњен", саопштено је из Министарства унутрашњих послова РС.

Због опасности да је усљед поплава дошло до помјерања минско-експлозивних средстава из минама загађених подручја, на подручјима гдје се вода повукла на терену су деминерски тимови РУЦЗ.

Деминерски тимови покушавају да безбједно уклоне сва нађена миниско- експлозивна средстава и да из града Добоја уклоне ове опасне предмете.

Деминерски тимови су били ангажовани на више локација у Добоју и то : 1.Костајница-преглед површине уз жељезничку пругу 2.Јошава-преглед површине уз жељезничку пругу 3.Сухо поље- преглед површине уз жељезничку пругу 4.Текућица- преглед површине уз жељезничку пругу 5.Хидрометеоролошка станица-започет преглед површине и прекинут због високог водостаја током којег је је прегледано укупно 10.000 м².

Такође, обављено је хитно обиљежавање 9 минских поља на подручју града Добоја и то на слиједећим локацијама: Придјел, .Шеварлије, Пакленица и Которско. На подручју општине Шековићи ангажован је Плант тим,ради санације поплављеног подручја.

Деминерски тимови су на подручју Добоја до сада уклонили:
1. Ручна бомба = 57 koм
2. РБР M80 64мм = 2 koм
3. Тромблонска кумулативна мина =1 ком
4. Пројектил 46 мм = 1 ком
5. Пројектил 20 мм = 5 ком
6.Ситна муниција = 1053 ком
7.ПП мина ПМР-2А= 1 ком
8. Метак 12,7 мм = 1 ком

Укупно уклоњено МЕС-а на подручју Приједора :
1.Ручна бомба = 22 ком
2.Минобацачка мина 120 мм = 1 ком

Укупно уклоњено на подручју Бањалуке:
1.Тротилски метак 200 грама = 2 ком

Укупно уклоњено на подручју Модриче:
1. Ручна бомба = 8 ком
2.Тротилски метак 100 грама = 4 ком
3.ПП мина МРУД =2 ком
4.Тромблонска мина = 1 ком
5.Ситна муниција = 60 ком

Укупно уклоњено на подручју Бијељине:
1. Ручна бомба =5 ком
2.Тромблонска мина = 3 ком
3.Пројетил 20 мм = 2 ком
4. Метак 12,7 мм=4 ком
5. Ситна муниција = 480 ком
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *