Дан словенске писмености: Вијенци за Ћирила и Методија

Менаџер града Београда Горан Весић положио је, поводом Дана словенске писмености, вијенац на споменик Ћирилу и Методију у парку код Вуковог споменика наводећи да је данашњи дан изузетно битан за све словенске народе, саопштила је Градска управа. “И поред несреће која нас је задесила последњих седам дана, нашли смо времена да обележимо Дан словенске писмености. […]

субота, мај 24, 2014 / 15:44

Менаџер града Београда Горан Весић положио је, поводом Дана словенске писмености, вијенац на споменик Ћирилу и Методију у парку код Вуковог споменика наводећи да је данашњи дан изузетно битан за све словенске народе, саопштила је Градска управа.

“И поред несреће која нас је задесила последњих седам дана, нашли смо времена да обележимо Дан словенске писмености. Сећамо се великих грчких просветитеља Ћирила и Методија, који су поставили темеље писмености међу Словенима“, рекао је Весић.

Весић је навео и да Ћирилу и Методију дугујемо велику захвалност за стварање глагољице – прве словенске азбуке, на основу које је постављен темељ словенске културе, умјетности и науке.

Како је наведено, вијенце су положили представници амбасада Русије, Украјине, Бјелорусије, Словеније и Бугарске, која данашњи дан прославља као национални дан просвјете и културе.

Вијенце су положили и бројна удружења и грађани, док су представници Амбасаде Македоније у Београду венац положили дан раније. 0 КОМЕНТАРА

  1. pa što SPC, pardon, grupa kriminalaca, izroda i pljačkaša vlastitog naroda, ne proda trećinu svog voznog parka (nije moja ideja) i pomogne svoj narod?

    ali ne, malo će da se zasjedne, omaste brci, a možda će nakon toga i da zguze nekog dječarca od 11,5 godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *