Дај шапу за парк

Акција подршке за изградњу паркова за псе у граду Бањој Луци, одржаће се у суботу у 11 часова на травњаку иза Градског позоришта Јазавац (дворана Обилићево). Обавезно поведите свог набољег пријатеља – поручују организатори. У циљу обезбјеђивања безбједног и здравог живота Бањалучана и њихових кућних љубимца потребно је изградити овакав парк, јер у Бањалуци недостаје […]

среда, септембар 19, 2012 / 10:35

Акција подршке за изградњу паркова за псе у граду Бањој Луци, одржаће се у суботу у 11 часова на травњаку иза Градског позоришта Јазавац (дворана Обилићево).

Обавезно поведите свог набољег пријатеља – поручују организатори.

У циљу обезбјеђивања безбједног и здравог живота Бањалучана и њихових кућних љубимца потребно је изградити овакав парк, јер у Бањалуци недостаје истих. Уједно је то и обавеза коју је Град обавезан провести чланом 19., стоји у саопштењу.

– Бања Лука нема нити један овакав парк у урбаном дијелу града па власници животиња поред знакова забране за псе у градским парковима немају гдје изводити кућне љубимце. Потребно је да свако или бар већина насеља у Бањој Луци имају овакве паркове. Овај проблем се може ријешити на сљедећи начин: Одјељење за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја треба одредити локације гдје су ови паркови планирани или их планирати у консултацији са друштвима за заштиту животиња и омогућити им адекватне услове за игру и дружење са власницима и другим псима. Друго рјешење је ограђивање простора за псе у постојећим парковима, што је такође пракса у другим градовима који имају ријешен овај проблем. На овај се начин брине и о другим суграђанима у парковима, јер се пси смију пуштати са повоца само у ограђеним просторима – кажу организатори.

Наводи се да парк за псе псима омогућује међусобно вјежбање и дружење без опасности да пас одлута, побјегне за другим псом или не дај боже заврши под точковима аутомобила.Пси се на тај начин социјализују . Притом пси су на неки начин изоловани од људи који не воле псе односно пси не сметају осталим суграђанима.

– Такође то је мјесто је за социјализацију и дружење људи. На једном мјесту сусрећу се људи са сличним интересима. Повезује их љубав према псима, али заједнички рјешавају проблеме са својим кућним љубимцима и многе друге социјалне проблеме – стоји на крају саопштења.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *