Дачић: Не морате нас баш понижавати

Приштина ће у дијалогу са Београдом тешко попустити јер има подршку САД, изјавио је премијер Ивица Дачић, оцјењујући да у ЕУ мисле да ће Србија урадити све за датум. Иако су поједини медији, па и сам предсједник Србије Томислав Николић, претходних дана пренијели да је договор с Приштином веома близу, премијер Дачић тврди да су […]

петак, март 15, 2013 / 15:11

Приштина ће у дијалогу са Београдом тешко попустити јер има подршку САД, изјавио је премијер Ивица Дачић, оцјењујући да у ЕУ мисле да ће Србија урадити све за датум.

Иако су поједини медији, па и сам предсједник Србије Томислав Николић, претходних дана пренијели да је договор с Приштином веома близу, премијер Дачић тврди да су преговори запели, и то због противљења Приштине да прихвати било који приједлог Србије у вези са Заједницом српских општина.

Договора нема и неће га бити док се не размотри шта ће бити та заједница, каже Дачић за данашње "Вечерње новости", додајући да Србија жели компромис, али да неће прихватити понижење.

Дачић истовремено демантује да је било говора о споразуму о нормализацији односа, како спекулишу неки медији.

“Плашим се да смо ударили у зид, али не кривицом Србије, која је у потпуности опредијељена за наставак преговора и проналажење рјешења“, поручио је Дачић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *