Дачић дипломата: Смршаћу и научићу енглески

Желим да што више напредујем. Енглески језик сам и раније учио, али увијек користим преводиоца када су озбиљне, државне ствари у питању. Знате, то није ствар знања језика, већ озбиљности приступања државним интересима – навео је шеф српске дипломатије Нови шеф српске дипломатије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић обећао је да ће за […]

понедељак, мај 5, 2014 / 13:37

Желим да што више напредујем. Енглески језик сам и раније учио, али увијек користим преводиоца када су озбиљне, државне ствари у питању. Знате, то није ствар знања језика, већ озбиљности приступања државним интересима – навео је шеф српске дипломатије

Нови шеф српске дипломатије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић обећао је да ће за шест мјесеци научити енглески довољно довољно добро да одговара на новинарска питања, као и да ће смршати.

Дачићев циљ је, како преносе његови блиски сарадници, да енглески научи макар упола добро као што зна руски. Иако је тренутно окупиран бројним обавезама, не одустаје од свог циља да савлада енглески језик.

Његови сарадници тврде да Дачић ангажовао посебног учитеља, који ће са њим стално причати на енглеском језику. И сам шеф дипломатије је изјавио да никада није престао да ради на себи и да ће тим путем и наставити.

– Желим да што више напредујем. Енглески језик сам и раније учио, али увијек користим преводиоца када су озбиљне, државне ствари у питању. Знате, то није ствар знања језика, већ озбиљности приступања државним интересима. Приликом склапања важних договора, или споразума, прецизност језика је од велике важности, а ту су стручни преводиоци незамјенљиви – навео је Дачић и додао да веома добро говори руски језик и да многе западне дипломате добро владају руским језиком.

– С друге стране, годинама сам учио руски језик, па сам зато на том језику без било чије помоћи разговарао са Владимиром Путином, Дмитријем Медведовим и Сергејом Шојгуом, а причаћу и са Лавровим – рекао је Дачић.

Шеф дипломатије је додао и да се “не оптерећује” да ли ће за шест мјесеци успети да усаврши енглески језик, јер су за њега најважнији државни интереси.

– Ма уопште се не оптерећујем тиме! Ја сам министар спољних послова Србије и једино ми је битно како се бране државни интереси! – рекао је Дачић.

Подсјећамо да је бивши премијер обећао још прије скоро двије године да ће ангажовати личног тренера и нутриционисту како би смршао и повео рачуна о свом здрављу. Можемо рећи и да је то обећање испунио, с обзиром да је у вријеме премијерског мандата смршао бар десет килограма.0 КОМЕНТАРА

  1. „Ih kako sam lijep i sposoban i jos da znam engleski dje bi mi kraj bio“ navodno je izjavio jedan bivsi politicar . A “ Malom Ivici“ koji od preduslova za diplomatsku slizbu ima tek crno koferce bolje bi bilo da uzme usluge gospodje Cvijanovic koja ce od Oktobra biti na raspolaganju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *