Цвијановић: Приоритет ЕПРС инвестиције и већа наплативост

Предузеће „Електропривреда Републике Српске“ функционише као стабилан систем, док ће приоритет у будућем периоду бити инвестициони искорак, уз задржавање високог степена наплате и трајно смањење дистрибутивних губитака, поручено је на састанку предсједника Владе Жељке Цвијановић са руководством овог предузећа. Цвијановићева је рекла да је на састанку анализирано пословање овог предузећа у посљедњих неколико година, те […]

субота, март 30, 2013 / 08:08

Предузеће „Електропривреда Републике Српске“ функционише као стабилан систем, док ће приоритет у будућем периоду бити инвестициони искорак, уз задржавање високог степена наплате и трајно смањење дистрибутивних губитака, поручено је на састанку предсједника Владе Жељке Цвијановић са руководством овог предузећа.

Цвијановићева је рекла да је на састанку анализирано пословање овог предузећа у посљедњих неколико година, те да је констатовано унапређење у свим областима, али да је предузеће опредијељено да реагује и на потребе социјално угрожених.

Она је подсјетила да је у прошлој години издвојено 8,5 милиона КМ за субвенционисање електричне енергије за потребе ове популације.

"Утврдили смо и правце понашања у будућем периоду, првенствено начина остваривања још тјешње сарадње `Електропривреде` и Владе код утврђивања краткорочних и дугорочних потеза", рекла је Цвијановићева.

Директор "Електропривреде" Бранислава Милекић рекла је да је ово предузеће кадровски и финансијски спремно да направи снажнији искорак у инвестирању, нарочито у обновљиве изворе електричне енергије, прије свега хидроенергетске.

Она је најавила да ће "Електропривреда" Влади врло брзо доставити програм инвестирања.

Говорећи о смањењу дистрибутивних губитака, Милекићева је рекла да су они у прва два мјесеца ове године значајно смањени у односу на исти период прошле године, те да је "Електропривреда" успјела да покрене правосудне и институције унутрашњих послова да се значајније укључе у борбу против крађе електричне енергије.

"Такође, интензивиран је тренд смањења губитака који имамо од 2006. године. Спремни смо да се и додатно ухватимо у коштац са овом негативном појавом, што смо по тежини разумјели и као приоритетан задатак", рекла је Милекићева.

На састанку је учествовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *