Чувар частио ствараоца са 1,3 милиона

Да између Момчила Крајишника и тзв „утемељивача и ствараоца Српске“ и режима Милорада Додика постоје неке тајне везе потврђују и Уговори које је Крајишникова фирма „Сарајево инвест“ потписала са јавним предузећима у електро-енергетском сектору.

четвртак, јун 22, 2017 / 23:34

Пише Небојша Вукановић

Само у последњој години дана Момо Крајишник и његова фирма добили су тендере вриједне око 1,3 милиона марака. Тако је 28.7.2016. године директорица Електрокрајине Сека Кузмановић потписала Уговор о набавци дрвених импрегнираних стубова вриједан 585 000 марака (500 000 КМ без ПДВ-а), а занимљиво је да је Сека на овом тендеру елиминисала два понуђача, а наводно је само Крајишник испунио све услове и имао прихватљиву понуду!?

Електрокрајина је очито била задовољна квалитетом и брзином испоруке дрвених стубова, па су почетком ове године, 17.1.2017. Сека и Крајишник потписали нови Уговор вриједан 493 653 ,45 КМ без ПДВ-а.

Занимљио да су фактуре за испоручену робу биле најчешће током локалних избора, септембра и октобра 2016. године, када је Сарајево-инвест послало чак 14 фактура вриједних 308 673 марке!

Крајишник се са својим пријатељом козачким атаманом Божидарем Вучуревићем пробио и на југу Српске, па је и директор Електрохерцеговине Драган Савић са Сарајево-инвестом потписао Споразум о набавци дрвених стубова вриједан 133 380 КМ (114 000 без ПДВ-а).

Према нашим сазнањима и остала дистрибутивна предузећа у електро-енергетском сектору у наредном периоду требала би ускоро потписати споразуме са Крајишником и његовом фирмом, и до краја године још неколико милиона марака требало би да легне да његове рачуне.

Занимљиво да упркос свему Сарајево-инвест послује на позитивној нули, и у 2016. години са приходом од 2 460 960 марака остварило свега 984 марке добити.

Ова документа показују каква је позадина сарадње између Додика, Крајишника и тзв „ствараоца“. Јасно је да милиони марака, којима се међусобно раскусуравају договореним пословима преко леђа државе и јавних предузећа, показују стварне размјере њиховог лажног патриотизма.

Више је него очигледно да је Додик дао налог својим кадровима да са једне стране преко Шума Српске обезбједе дрвену грађу и сировине, а са друге стране да директори дистрибутивних предузећа набављају од Крајишника и Сарајево-инвеста дрвене стубове.

Зауврат Крајишник и његова групица метузалема из Асоцијације стварала Републике Српске има задатак да напада опозицију, изазива раздор, подјеле, те хвали Додика како је тобоже велики Србин, патриота и заштитник Српске.

Божидар Вучуревић је на последњим локалним изборима освојио је свега 32 гласа, али то га није демотивисало да у 9-ој деценији живота буде лидер и на челу Иницијативног одбора за оснивање Прве (Додикове) СДС. Није познато да ли ће свих 32 гласача повући за собом, али је сигурно да ће сваки глас златом да наплати.

Ствараоци су кренули стопама свог некрунисаног лидера Крајишника и упорно траже од Додика да и они под старе дане уновче свој „патриотизам“ и добију посебне накнаде.

Момо Крајишник остао је упамћен по лицемјерној изјави да му је жао своје дјеце јер нема 10 динара да им да за ужину кад пођу у школу, али бар не треба да брине за своје унуке док је Додика и намјештених тендера.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *