Ћукић-Дејановић: Чеда виђен за предсједника Скупштине

Функцију предсjедника Скупштине одлично би обављао лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, оцијенила је потпредсједница СПС Славица Ђукић-Дејановић за франкфуртске „Вијести“. Политички програми и циљеви нам се разликују, али смо одлично сарађивали. Он је фер, коректан, спреман за договор и поштује обећано, објаснила је она у интервјуу "Вестима", додајући да јој недостаје парламент и да једва чека […]

четвртак, јун 21, 2012 / 13:43

Функцију предсjедника Скупштине одлично би обављао лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, оцијенила је потпредсједница СПС Славица Ђукић-Дејановић за франкфуртске „Вијести“.

Политички програми и циљеви нам се разликују, али смо одлично сарађивали. Он је фер, коректан, спреман за договор и поштује обећано, објаснила је она у интервјуу "Вестима", додајући да јој недостаје парламент и да једва чека да буде само посланик и сједне у клупу.

Она је додала да не би имала ништа против да Јовановић буде предсједник скупштине, са којим је имала “перфектну” сарадњу јер би он би, према њеним ријечима, био "апсолутно добар кандидат", како је додала "један од бољих".

Упитана да ли би прихватила поново да предсједава скупштином ако буде предложена за то мјесто Ђукић-Дејановић је рекла да ће "прихватити све задатке које партија од ње тражи, па ако треба и функцију предсједнице Скупштине поново".

"Вољела бих ипак да се мало одморим", поручила је она.

Поводом спекулација да је чека функција у Министарству здравља Ђукић-Дејановић је указала да је потпредсједница партије и да са првим човјеком странке Ивицом Дачићем дуго сарађује.

"О персоналним рјешењима уопште није било ријечи. Није то разлог што влада још није формирана, и не одређује то расподјела функција. Мене Ивица не би лагао, а ни ја не бих вас. Дакле, то је само медијска спекулација", додала је она.

Говорећи о формирању владе Ђукић-Дејановић је казала да је потребно да се што прије обезбједи већина, али да то не зависи само од воље, већ од многих других фактора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *