Чубриловић: У Хрватској нема политичке воље за мост на Сави

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да Хрватска још није обезбиједила новац за финансирање изградње половине моста на ријеци Сави код Градишке, али да то не значи да та средства неће обезбиједити. Чубриловић сматра да је ријеч о недостатку политичке воље, а не о економској кризи. Он је за "Независне новине" […]

субота, децембар 8, 2012 / 09:45

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да Хрватска још није обезбиједила новац за финансирање изградње половине моста на ријеци Сави код Градишке, али да то не значи да та средства неће обезбиједити.

Чубриловић сматра да је ријеч о недостатку политичке воље, а не о економској кризи.

Он је за "Независне новине" рекао да је све спремно што се тиче Републике Српске, али да пројекат не може бити реализован без Хрватске.

"Они имају још могућности да то ријеше – или да то обезбиједе посредством `Хрватских цеста` или `Хрватских аутоцеста`", навео је Чубриловић.

Укупна вриједност пројекта изградње моста на ријеци Сави код Градишке износи 50 милиона евра, а по 50 одсто средстава обезбиједиће Хрватска и БиХ.



0 КОМЕНТАРА

 1. То да си чак и мене питао пре пар година када сте правили еуфорију око тога, и ја би ти исто рекао.
  Они кад буду одлучили да га граде, бољи дио Крајине и Бањалуке може да „пакује кофере“.

  Мрш џукело.

 2. Да, кад опет добију хрвати зелено свијетло из стејт департмента за нову „олују“ тад ће им и бити потребан мост исто ко и онај на Масленици или у Окучанима?
  Е мој коњићу павићевско павијанско ђубре!x-(

 3. Опет се некомпетентни јављају.
  Изградња мрежа аутопутева и коридора је европски пројекат који су дужне спроводити све земље чланице ЕУ и оне које аплицирају за чланство. Хрватска неће да да лову јер чека улазак у ЕУ па да иу европских фондова ово исфинансира. Други разлог је тај што би хрватскли аутопутеви претрпили додтне губитке јер би се велики дио промета преусмјерио преко Бањалуке, Добоја Сарајева ка јадранским лукама.
  За очекивати је да се Хрватској неће журити, али ће на крају то морати урадити.

 4. Хахаха..баба симага, како се Хрвати боје конкуренције пута преко Кнежева и недођије Витвља или преко Бугојна, у односу на њихове ауто-путиће са четири траке, па то је да се упишаш од смијеха твојим глупостима!
  Баба иди негдје посјети жиголо клуб, видиш да ти мозак престао функционисати!

 5. Ја да сам компетентан и да се мене пита, дуж границе са хравтском би биле само депоније смећа, ровови за отпад лешина, које наравно не треба затрпавати,живица и жица.

  Развијао бих унутрашњост РС и јачао сваког човека и породицу, а не обрнуто.
  Ови су целу унутрашњост ојадили испразнили,што и даље ревносно раде,све што има богатства исисали и концентрисали око Бакинаца и шире околине,а онда треба само изградити мост, да „браћа“ улете на пуно и готово.
  Нисам од оних који добровољно, мирно и достојанствено стају у ред за гасне коморе.
  „ПРИНЦИП ЈЕ ИСТИ СВЕ СУ ОСТАЛО НИЈАНСЕ“

 6. Ко да се њих било шта пита.
  Наравно да неће ништа добровољно урадити,али нема сумње да ће то морати урадити.

 7. Dobro jutro Kolumbo Cubrilovicu!
  Najzalosnije je sto ste Vi izgleda stvarno iznenadjeni. Vi i tvoj sef mozete sada dati smjernice Stankovicu da on sam izgradaj taj most. Svakako da ovaj projekat vrijednosti od ca. 60 Mio KM za njega nece predstavlja problem. Mislim cim zavrsi radove na tunelu Cemerno i autoboj Doboj – Prnjavor.

  Inace nadam se da ce neko vec skupiti sve Vase izjave i obecanja u proteklom vremenu i izdati u formi saljivog stiva za narodne mase. Jos bolje bi bilo kada bi neko druzinu iz Alan Forda prilagodio Vasoj sarlatanskoj druzini u vladajucoj kamarili…

 8. И да постоји „политичка воља“ (а наравно да не постоји- коме то није јасно а у руководству је РС- треба га моментално стрељати- имбецилност, или за велеиздају!) – не постоје средства.. Нема више жита, потрошило се посуђено а нико не нуди да позајми још B-) Јеби га- одбрана „хероја“ је таман коштала колико и овај мост на Сави 😛

  Хрватској је стратешки и економски национални приоритет везивање Дубровника аутопутем са Далмацијом и остатком државе-а прије три-четири године се стало неколико км од Плоча- и, што би рекао Неле у Надреалистима „пара нема, моребит бидне“..B-) А знамо и како ѕаврши прича око тзв. Пељешачког моста- ко се још сјећа тог грандиозног пројекта, прве лопате и помпезног полагања камена темељца- од све приче оста само тај камен темељац.. B-)

  Јес’, јес’, даће им Јевропа..:P Добиће лову.. чим Шпанија, Ирска, Грчка, Португал, Француска, Италија, Белгија и остали који су у говнима- изађу из гована B-) Па да постоји лова која је намјењена ‘Рватима’до сад би је добили кроз „предприступне фондове“..

  Него да овај „наш усташа“ није појео то говно од аутопута кроз Бакинце’за исто пара смо могли имати БАР аутопут Бањалука-Брчко.. Или евентуално брзу цесту све до Бијељине..

  Хррррррррк……пљуц.

 9. Ову режимску багру треба натјерати да пузи на кољенима сваки дан по овим својим скаламеријама од аутопута!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *