Чубриловић: Спремни смо за кредит

Република Српска испуњава све преузете обавезе по кредитној линији од 150 милиона евра за изградњу дионице Добој – Прњавор на траси аутопута Бања Лука – Добој, изјавио је данас министар саобраћаја и веза Српске Недељко Чубриловић. Он је новинарима у Бањој Луци рекао да се до такве констатације дошло на данашњем састанку са представницима Европске […]

среда, децембар 5, 2012 / 14:22

Република Српска испуњава све преузете обавезе по кредитној линији од 150 милиона евра за изградњу дионице Добој – Прњавор на траси аутопута Бања Лука – Добој, изјавио је данас министар саобраћаја и веза Српске Недељко Чубриловић.

Он је новинарима у Бањој Луци рекао да се до такве констатације дошло на данашњем састанку са представницима Европске банке за обнову и развој, који су хтјели видјети анализу уговора потписаног за ту кредитну линију и обавезе пореузете тим уговором.

"Наше обавезе су биле да проводимо процес јавно-приватног партнерства на дионици коридора аутопута ‘Пет це’, да се са Европском инвестиционом банком /ЕИБ/ договоримо о условима кредитирања друге дионице аутпута – Прњавор – Бања Лука, те да се сагледа да ли је извођач радова на дионици Добој – Прњавор ушао у посао и у којој су фази ти радови", навео је Чубриловић0 КОМЕНТАРА

  1. Чуј приједлога, од тог усташког министра чубриловића, да удари акцизу још по пет фенинга на гориво, за његове жељезнице!?
    Па матер ти јебем усташку, шта имам ја са твојим пропалим предузећима, нисте ви нама наметнули само 5 фенинга већ марку и по по литру иду за ваше бахате трошкове, а остало је реалне цијена горива!

  2. Докле више са кредитима, клошари једни. Ј…м вам матер и аутопутеви, па ко ће вам се по њима возити, кад сте нас довели до просјачког штапа.

  3. Асфеалтирају путеве да би нас довели и дужничко-колинијално ропство.
    Највећи је апсурд што они кажу да граде аутопутеве да би створили услове да дођу стани инвеститори, а онда када доведу старане инвеститоре то бидо као Рашид Сардарев који ће себи да направи термоелектрани уз то још добије наш рудник на концесију од 40 година да опет себи производи струју да је продаје на евроспком тржишту, а ми од тих и таквих инвестотора и инвестиција имамо само потпуни губитак природних ресурса вредних 100 милијарди КМ.
    А претходно смо изградили аутопутеве који су нас задужили за наредних 20 година да не можемо вратити. Да ли је иједна власт могла гори убијати овај народ и насилно га терати у биолошко изумирање преко прекомерног задуживања, давања природних ресурса?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *