Чубриловић: Интеграл и Гранит обезбједили банкарску гаранцију

Конзорцијум „Интеграл инжењеринг“ из Лакташа и „Гранит“ из Скопља обезбиједили су банкарску гаранцију од 18 милиона евра за извођење радова на дионици аутопута од Прњавора до Добоја, изјавио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић. Банкарска гаранција од 18 милиона евра је 10 одсто од укупне вриједности пројекта. Чубриловић је навео да ће […]

недеља, август 19, 2012 / 07:58

Конзорцијум „Интеграл инжењеринг“ из Лакташа и „Гранит“ из Скопља обезбиједили су банкарску гаранцију од 18 милиона евра за извођење радова на дионици аутопута од Прњавора до Добоја, изјавио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић.

Банкарска гаранција од 18 милиона евра је 10 одсто од укупне вриједности пројекта.

Чубриловић је навео да ће Јавно предузеће "Аутопутеви Републике Српске" у понедјељак имати комплетирану документацију и очекује да крајем наредне недјеље са извођачима буде потписан протокол о изградњи ове дионице аутопута.

"Период за обезбјеђивање гаранције користили смо за припремне радње за отпочињање радова и очекујемо да најкасније 10 дана од потписивања уговора почне градња", рекао је Чубриловић синоћ за Алтернативну телевизију.

Он каже да је пројекат друге дионице аутопута од Бањалуке до Прњавора добио код у Европској инвестиционој банци што значи да је у поодмаклој фази за одобравање кредита.

"Уколико у септембру успјешно окончамо разговоре са Европском инвестиционом банком, реално је очекивати да процедуру за извођење радова друге дионцие завршимо у наредна три до четири мјесеца", истакао је Чубриловић и додао да је прољеће наредне године реалан рок за почетак градње, ако не буде жалби.

Када је ријеч о Жељезницама Републике Српске, Чубриловић је рекао да треба видјети како да кроз реструктуирање предузећа стану на своје ноге.

Он је навео да је Влада на прошлој сједници донијелу одлука да се иде у посао са Пољском и да отпочну да раде радионице у Бањалуци, Добоју, Приједору, те да се кредит, који је пољска Влада спремна дати ЖРС-у уз гаранцију Владе, искористи на најбољи начин.

"То је да у РС имамо неке производне капацитете када је ријеч о теретним вагонима и да имамо пословно-техничку сарадњу са фирмама из Пољске", појашњава Чубриловић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *