Црна Гора шампион Европе

Рукометашице Црне Горе нове су европске шампионке, пошто су у финалу ЕП савладале Норвешку после дуплих продужетака са 34:31 (28:28, 24:24, 12:11). У спектакуларном и драматичном мечу са много преокрета Црногорке су на крају имале више снаге и живаца, па су успјеле да савладају олимпијске, свјетске и до овог финала и европске шампионке. Најефикаснија код […]

недеља, децембар 16, 2012 / 19:30

Рукометашице Црне Горе нове су европске шампионке, пошто су у финалу ЕП савладале Норвешку после дуплих продужетака са 34:31 (28:28, 24:24, 12:11).

У спектакуларном и драматичном мечу са много преокрета Црногорке су на крају имале више снаге и живаца, па су успјеле да савладају олимпијске, свјетске и до овог финала и европске шампионке. Најефикаснија код побједница била је Милена Кнежевић са десет погодака, Катарина Булатовић постигла је осам, а Јованка Радичевић пет.

У екипи Норвешке најбоља је била Ида Алстад са 11 голова, Хеиди Локе је постигла пет, а Ања Един четири поготка.

Током већег дијела меча Црногорке су контролисале резултат, али никако нису успјевале да се одлијепе и да тако ријеше финале.

На почетку другог полувремена после гола Радичевићеве Црна Гора је повела са 15:12, али Норвежанке се нису дале и на крилима Алстадове успјеле су да преокрену (20:19).

Црна Гора је била ближа побједи у регуларном дијелу меча, пошто је Кнежевићева дала гол за 24:23 на четрдесетак секунди до краја. Ипак, незаустављива Алстад на девет секунди до краја изборила је продужетке.

Црногорке су играле фантастично у одбрани и за првих седам минута првих продужетака примиле су само један гол, па су водиле са 28:25. Међутим, Алстад са три гола, последњим на 16 секунди до краја, поново враћа Норвешку – 28:28 и нови продужеци.

Пропуштена велика шанса није деморалисала Црногорке – играло се у егалу све до три минута пред крај, а онда је су Катарина и Анђела Булатовић донијеле 33:31 Црној Гори и то је био крај.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *