Ћирилица осваја свемир: Руси до 2020. шаљу 68 летјелица

Русија планира да лансира 68 различитих свемирских летелица до 2015, а да до 2020. удвостручи број својих комуникационих сателита, изјавио је у Анатолиј Малченко, замјеник директора Централног истражног института машинских конструкција. Малченко је казао на Форуму свемирских иновативних технологија да ће ове летјелице и сателити бити лансирани у оквиру руског федералног свемирског програма, преносе РИА […]

уторак, март 26, 2013 / 21:18

Русија планира да лансира 68 различитих свемирских летелица до 2015, а да до 2020. удвостручи број својих комуникационих сателита, изјавио је у Анатолиј Малченко, замјеник директора Централног истражног института машинских конструкција.

Малченко је казао на Форуму свемирских иновативних технологија да ће ове летјелице и сателити бити лансирани у оквиру руског федералног свемирског програма, преносе РИА Новости, и нагласио да се ове летјелице управо сада израђују или развијају.

Малченко је саопштио да број летјелица може достићи 113 до 2020. године, уколико се усвоји један кључни свемирски програм и подвукао да овај број летилица може бити постигнут једино у сарадњи са међународном заједницом.

Русија планира да до 2020. повећа број сателита у орбити са 26 на 44, као и број специјалних сателита Д33 са четири на 26.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *