Ципрас Грцима: Гласајте против

Грчки премијер Алексис Ципрас обратио се нацији око 16 и 30 сати. Рекао је да је Грчка и даље отворена за преговоре, но истовремено је позвао Грке да на недјељном референдуму одбаце приједлог међународних кредитора. “На референдуму нећемо гласати о изласку из еврозоне. И даље смо за преговарачким столом”, рекао је Ципрас, те додао да […]

среда, јул 1, 2015 / 20:58

Грчки премијер Алексис Ципрас обратио се нацији око 16 и 30 сати.

Рекао је да је Грчка и даље отворена за преговоре, но истовремено је позвао Грке да на недјељном референдуму одбаце приједлог међународних кредитора.

“На референдуму нећемо гласати о изласку из еврозоне. И даље смо за преговарачким столом”, рекао је Ципрас, те додао да су “европски кредитори на сто одмах ставили бољу понуду, чим је референдум најављен”, преноси Гуардиан.

Такође, позвао је своје суграђане да на референдуму гласају против предложених мјера штедње. Објаснио је да је “референдум јачи од одлуке владе”, те му утолико даје снажнију позицију за преговарачким столом.

“Глас ‘против’ није глас за напуштање Еуропе, већ за повратак европским вриједностима, за споразум који ће бити социјално праведан и казнити оне који промовишу корупцију”, рекао је Ципрас.

Синоћ је Ципрас послао ново писмо челницима еврозоне у којем је изнио амандмане на приједлоге повјерилаца, али и изразио спремност на уступке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *