Чик: Нијемци траже да Меркелова јасно каже Обами за шпијунажу

Огромна већина Нијемаца, њих близу 89 одсто, желе да њихова канцеларка Ангела Меркел данас, приликом сусрета са америчким предсједником Бараком Обамом, јасно и гласно каже да је америчка афера шпијунирања на њемачком тлу за њих неприхватљива. Свега 5,9 одсто Нијемаца се, према анкети политичког магазина „Шпигел”, залаже да Меркелова на дипломатски начин и уз обазриве […]

петак, мај 2, 2014 / 16:10

Огромна већина Нијемаца, њих близу 89 одсто, желе да њихова канцеларка Ангела Меркел данас, приликом сусрета са америчким предсједником Бараком Обамом, јасно и гласно каже да је америчка афера шпијунирања на њемачком тлу за њих неприхватљива.

Свега 5,9 одсто Нијемаца се, према анкети политичког магазина „Шпигел”, залаже да Меркелова на дипломатски начин и уз обазриве критике предочи Обами аферу шпијунирања, док око пет одсто њих заговара опцију да се о томе ни не говори и да су друге теме, међу њима украјински конфликт, важније.

Меркелова се данас, први пут од свог резибора за канцелара, састаје са Обамом, гдје је чекају тешке теме америчке шпијунаже на њемачком тлу, уговор о слободној трансатланској трговини, билатерални односи, али и Русија.

Њемачки аналитичари се слажу у једном – однос Берлина и Вашингтона према Москви у вријеме украјинске кризе, требало би да буде централна тема разговора са америчким предсједником Обамом, из чијег окружења се, како сазнају њемачки медији, чују критички тонови о намјерама Меркелове током посјете. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *