Четворица Американаца оптужена за планирање државног удара

Четири америчка војника оптужена су за покушај државног удара и планирања напада на предсједника Барака Обаму, објавио је дневник „Детроит фри прес“. Вођени дубоком аверзијом према америчком лидеру четворица завјереника основала су тајну организацију " Заувијек истрајни и увијек спремни " /"Forever Enduring Always Ready (FEAR)"/, чије акроним у преводу са енглеског значи „страх“ . […]

среда, август 29, 2012 / 09:28

Четири америчка војника оптужена су за покушај државног удара и планирања напада на предсједника Барака Обаму, објавио је дневник „Детроит фри прес“.

Вођени дубоком аверзијом према америчком лидеру четворица завјереника основала су тајну организацију " Заувијек истрајни и увијек спремни " /"Forever Enduring Always Ready (FEAR)"/, чије акроним у преводу са енглеског значи „страх“ .

Набавили су експлозив и оружје у вриједности од 87.000 долара и планирали да изврше серију напада на стратешке објекте у земљи и убију предсједника Обаму, наводи тужилаштво.

Припадници ова групе, предвођене војником Ајзаком Агуигијем, убили су једног од саучесника и његову дјевојку из страха да би могли разоткрити њихове планове властима.

Четворица завјереника су ухапшена.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *